Ліга Європи: донецький "Металург" ледь не дотягнув до рекорду

Донецький "Металург" в другому кваліфікаційному раунді Лігі Європи в першому матчі розгромив чорногорський "Чєлік" 7:0.

В першому ж матчі в єврокубках перемогу донетчанам почали приносити літні придбання – дубль на рахунку Макрідіса та свій дебютний гол в першому ж матчі забив бразилець Жуніор Мораеш. Також хет-тріком відзначився Геворг Газарян та одним голом бельгієць Даніло.

Ця перемога стала однією з найвідчутніших перемог українських команд в єврокубках. В першому ж незалежному сезоні одеський "Чорноморець" на своєму полі розбив "Вадуц" з Ліхтенштейна 7:1 (Нікіфоров-4, Яблонський, Цимбаларь, Лєбєдь). Тоді в кваліфікаційному раунді Кубка володарів Кубків одеситам пощастило двічі впевнено обіграти "Вадуц" – 5:0 та 7:1.

В сезоні 97/98 амбіційний "Дніпро" на своєму полі розібрався в Кубку УЕФА з "Єреваном" 6:1 (Гецко, Шаран-3, Паляница, Мороз).

В наступному сезоні вже київське "Динамо" на виїзді розтрощило валійський "Барі Таун" 8:0 (Ребров-4, Шевченко-2, Герасіменко, Белькевіч) – це до сих пір і є найвдалійшим розгромом для українських команд в єврокубках.

Цікаво, що саме донецькому "Металургу" належить анти-рекорд українських команд в Європі. Саме "МетаДон" в сезоні 02/03 після вдалих домашніх 2:2 в Бремені українці зазнали ганебної поразки 0:8...

У матчі-відповіді у донетчан буде можливість показати можливо ще кращий результат, адже гравці "Чєліка" мають дуже поганий захист, а вдома їм все ж доведеться йти вперед.

22.07.2012 00:52, Новости проекта
 

Комментарии

Пока комментариев никто не оставлял - будьте первыми! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.010809898376465 sec