Згадуємо російських легіонерів: Шмарко, Соломатін, Філімонов, Варламов та інші

Цей тиждень на проекті ALLPLAYERS.in.UA було присвячено російським легіонерам. Було додано данні по кар'єрах 30 російських легіонерів. Давайте згадаємо, хто вони

В чемпіонаті України грає багато легіонерів, а однією з найчисельніших діаспор є росіяни, яких за 20 років в Україні пограло більше сотні. Десь стільки ж грало у нас бразильців (102), але суто арифметично росіяни поки що попереду (105).

Це зараз в чемпіонаті України самотньо бігає не так багато росіян – Самодін в "Кривбасі", Ємєльянов за "Іллічівець" та Гаджиєв за "Таврію". А ось в перших чемпіонатах, коли ще не було зрозуміло хто є хто, грало багато володарів російських паспортів. 

Також не треба забувати, що багато російських легіонерів власне були "реекспортом". Яскравий приклад – Едуар Мор, який починав в сєвєродонецькому "Хіміку", а потім в московському "Спартаку" догрався до молодіжної збірної Росії. А вже наприкінці кар'єри відмітився в луцькій "Волині".

Але звичайно переходили грати і справжні колишні російські зірки. Так свого часу за київську "Оболонь" півроку пограв колишній основний гравець сьомінського "Локомотива" Андрій Соломатін.

Також мабуть мало хто забув колишнього кіпера "Спартака" та збірної Росії Олександра Філімонова, який один сезон провів у київському "Динамо". Між іншим він в цьому сезоні поновив кар'єру та захищає кольори тульского "Арсеналу" (Д3).

Чи наприклад колишній основний гравець "Ротора" часів Прокопенка Олександр Шмарко, який протягом двох сезонів намагався заграти в донецькому "Шахтарі".

Також можна згадати колишнього гравця "Зеніту" та московського "Торпедо" Сергія Осіпова, який завершував кар'єру в одеському "Чорноморці".

В харківському "Металісті" намагався заграти колишній основний гравець московського ЦСКА Євген Варламов.

Здебільшого таке працевлаштування після буремної кар'єри в російській першості завершувалося нічим, адже кращі роки вже були позаду, а з таким рівнем в Україні не заграти. Але були і інші приклади...

08.12.2012 11:41, Новости проекта
 

Комментарии

Пока комментариев никто не оставлял - будьте первыми! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.030812978744507 sec