Німецький аналог ФФУ бореться з договорними матчами

На цьому тижні Німецький Футбольний Союз (DFB) виніс черговий вирок у справі про договорні матчі, що гралися в німецький лізі у 2008-2009 роках.

Колишній гравець юнацької збірної Німеччини (U-21, 20/1) Томас Ціхонь був на два роки відлучений від футболу до травня 2015 року. Щоправда є одне але – він вже два роки як завершик професійну кар'єру і цей вирок наврядчи якось серйозно вплине на його подальшу кар'єру.

Томас Ціхонь народився в Польші в 1976 році, почав грати в Німеччині, більшу частину кар'єри провів за "Кельн" (212/8), після року в "Рот-Вайссі" (30/0) невдало спробував себе закордоном у грецькому "Паніонісі" (6/0), а завершував кар'єру в провінційному "Оснабрюці" (86/15). Типова кар'єра пересічного гравця німецького середняка. Але виявилося не все так просто...

Власне саме в своєму останньому сезоні в Німеччині він начебто приймав участь у договорняках у другій бундеслізі. Факт того, що результати багатьох матчів мабуть були зманіпульовані, став відомий пізніше. Ім'я Ціхоня стало відомо тільки влітку 2012 року, коли судили його колегу по команді Марселя Шуона. Тобто щось там таки було, виходили на гравців, хтось мабуть щось здавав, але довести щось конкретне дуже важко.

Суд так і не зміг довести прямий факт його підкупу чи здачі матчів, але для німецького аналогу ФФУ цього вистачило і він виніс свій вирок – два роки відлучення від футболу для гравця, що вже завершив кар'єру. Ну хоч якось :)

Треба також відмітити тиху роботу німецьких функціонерів. В них все зводиться до того, що це мовляв не клуби купували матчі один в одного, а все було організовано букмекерськими конторами, що виходили персонально на гравців. Все вирішується за зачиненими дверима місцевих футбольних чиновників, до ФІФА/УЕФА чи Лозанського суду справа не доходить.

Зрештою стає дуже сумно, коли починаєш задумуватися над цими фактами. Зрештою, виходить що ледь не кожна гра навіть в такому топовому чемпіонаті Німеччини може бути банально злита здавалося б провідними гравцями. Якби не почали розслідування проти букмекерів, то ми б ніколи не дізналися, що вони "працюють" як з німецькими гравцями так і з суддями. Німецький Футбольний Союз не квапиться розголошувати імена всіх учасників цієї історії. А що власне казати?

Одразу ж виникає питання, чому букмекери вийшли саме на Ціхоня? Це було в нього вперше і в останнє чи він на цьому давно "спеціалізувався"? Чи було це в нього таке тільки в "Оснабрюці" чи ще й в "Кельні"? А скільки гравців команди знали про це? Щонайменше двоє. А може троє? Четверо? А чи знав тренер? А кого купляли в інших командах? Хто в цій історії грав роль "лащєнкова", а хто був "красніковим"? Запитань багато, але ясно поки тільки одне – за кожним результатом, за кожним фолом чи голом навіть в топових чемпіонатах може приховуватися банальний договірний матч.

18.10.2013 00:17, Около футбола
 

Комментарии

Пока комментариев никто не оставлял - будьте первыми! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0103600025177 sec