Ежидіо – бразильський хлопчик в українських футбольних хащах

Якась дуже дивна трагикомічна історія відбувається в Дніпропетровську. Комічна, бо таке вже не раз бувало з українськими клубами в тому чи іншому вигляді. А трагічна, бо цей демарш дуже невчасний і може коштувати команді Маркевича виходу до півфіналу Ліги Європи.

Отже, хто такий Ежидіо? Це маловідомий бразильський гравець, який всю свою кар'єру провів вдома, у збірній не грав, так само не залучався до лав юнацької чи молодіжної збірної. Є вихованцем "Фламенго", в якому щоправда не заграв і провів декілька сезонів по арендах, поки не перейшов до "Крузейро", з яким двічі став чемпіоном Бразилії та у минулому сезоні був визнаний кращим лівим захисником першості.

По-серйозному весь його футбольний досвід обмежуєть декількома сезона в бразильській Серії А і все. Але і цього буває достатньо для стрибка в Європу.

Легіонером він вирішив стати у 28 років – це вже небезпечно, бо це ледь не його останній шанс пограти в Європі за серйозну команду. Він типовий бразилець для європейських середняків. Свого часу до Динамо перейшов такий самий місцевий хлопець Карлос Корреа – зрештою заграв і своє відіграв. Чи ось Бетао їхав до Європи на оглядини до французького "Сошо", а зрештою опинився в "Динамо" – своє відпрацював по повній.

За такого гравця як Ежидіо в його віці в Європі ніколи не викладуть мільйони – за 2,5 мільйони доларів він міг приїхати тільки до України, Росії чи Туреччини. Його продаж був дуже вдалим для його колишнього клубу. Мабуть і він сам отримав найбільшу зарплатню у своїй професіональній кар'єрі. Власне, до нас їдуть тільки через гроші – це не для кого не секрет.

Дуже здивувало його перше інтерв'ю, де він дивується тому, що в Україні мовляв війна. Дуже може бути, що хлопчина з пампас дійсно мало що чув про АТО і не знає, що у нас відбувається. Але в цілому, погодьтесь, воно все звучало дуже дивно.

Потім його втеча з "Дніпра". Після тижневих звинувачень один одного ми знаємо про зарплатні проблеми в команді, які все ж вирішуються, знаємо про якісь карточки для зарплати, що треба активувати та іншу футбольну бухгалтерію.

Нещодавно ФІФА змінило там якісь правила і раніше розірвати контракт можна було через 3 місяці, а тепер вже через два – цим він і скористався. От тільки в силу нові правила вступили вже після його втечі, тобто формально він не міг так зробити. А ще начебто треба було спочатку звернутись до місцевих футбольних органів, а вже потім розривати контракт. А ще він писав листи до "Дніпра" про сплату, сам їздив на автобусі на тренування та купляв їжу за власну кредитку. Його жінка змушена була фотографувати його банкомат, де були нулі… Бразильський серіал з купою подробиць та закрученим сюжетом.

Дуже дивно, що гравець одразу підписав контракт з "Палмейрасом". Тут ще розбиратись і розбиратись, а вони підписують гравця. ФФУ не віддасть його папери до "Палмейрасу", а на отримання проміжного дозволу від ФІФА підуть місяці.

Вболівальники в коментах одразу поділились на два табори. Ага, мовляв, платили мабуть налом чи видали аванс і вирішили, що й цього поки вистачить. Мовляв, чого чекать від Привату/Коломойського/українців. Інша частина відмічає певну рису характеру бразильців, які неодноразово намагались когось кинути – від цього "страждали" ледь не всі українські клуби. Хтось навіть бачить в цьому руку Кремля :)

Зрештою, всі юридичні подробиці ми ніколи не дізнаємось. Як там було домовлено з самим гравцем і що було насправді теж завжди буде розказано обома сторона по-своєму, і правда буде десь посередині.

Можливо дійсно 28-річний бразилець ще з трапу літака з дружиною зрозуміли, що Дніпропетровськ не їх місто, проте скидувати все на поганий менеджмент Стеценко не варто. Власне при ньому команда вже котрий сезон зберігає у своєму складі Коноплянку. І саме зараз команда стоїть на порозі півфіналу ЛЄ.

Однак, згадаємо, що схожі випадки в України вже були і без Стеценка. "Динамо" роками шукало як повернути до команди Маграо, роками чекало поки почне грати, перестане запізнюватись на збори і перестане бити тьощу Дуду. З Донецька тікав Ілсіньо, пачками гравці не хотіли вчасно повертатись, а Елано чи Жадсон викручували керівництву руки, щоб їх продали. "Металіст" вимушений був продати Жажу і т.п.

В тому ж "Дніпрі" свого часу нічим завершилась кар'єра колись зіркового бразильця Алсідеса, що просто грав собі у дублі останні роки контракту. Чи чого варта нещодавня втеча ганця Боатенга?

У всій цій історії дуже дивує швидка реакція "Палмейраса" та велика кількість сльозних подробиць від бразильської сторони. Можливо в "Дніпрі" дійсно весь цей час працюють такі кидали, що наживаються на футболістах, проте якось в повну непрофесійність наших не віриться. А більше за все засмучує те, що його награвали в основу напередодні відповідальних матчів в ЛЄ. Ще не відомо, коли ще "Дніпро" так високо стрибне в Європі. Яким би поганим не був Стеценко, але так з клубом не роблять...

11.04.2015 13:12, Статьи
 

Комментарии (1)

ratatua1234as написал 12 May 2015 в 11:28
±0

Не верю, что все было настолько плохо в Днепре. Может ему просто климат не подошел



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013872861862183 sec