Коноплянка проти "Шальке" – хто винен і що робити

Український півзахисник другий сезон поспіль не може заграти в Європі. Хто винен цього разу?

Сезон 2016/17 Євген Коноплянка розпочав ще у "Севільї", з якою відіграв один матч у Суперкубку Іспанії проти "Барселони" та програв фінал Суперкубка УЕФА "Реалу" 2:3, де навіть забив м'яч.

В серпні він поповнив ряди німецького "Шальке", що взяв його в оренду на один рік з правом викупу. Вже під кінець сезону стало відомо, що власне це був одночасний продаж гравця, бо у іспанців якраз забракло грошей. Сума трансферу – 15 мільйонів євро. Нагадаю, що до "Севільї" він перейшов з "Дніпра" як вільний агент – дуже гарний гешефт для іспанців.

З перших же матчів він отримав свій шанс заграти у основі, але основним так і не став і вже скоро він все більше часу проводив на лаві запасних. Поступово його перестали залучати навіть до складу команди на гру і початок 2017-го року він зустрів поза полем.

В Лізі Європи він отримав досить ігрового часу і забив 2 голи у 8 матчах на груповому раунді. У Кубку Німеччини на його рахунку 3 голи у двох матчах на ранніх стадіях.

В Бундеслізі він провів загалом 17 матчів, забив 1 гол і практично не грав у другій половині сезону.

Можливо, він не зміг полагодити з головним тренером Маркусом Вайнцерлем, що проявилось у його гучних заявах наприкінці сезона.

В українській пресі досить популярно закидувати Євгену, що він не відіграє у захисті і тому не зможе заграти на серйозному рівні. Однак, навіть такий Коноплянка за Рамоса показував свої кращі якості у Лізі Європи у складі "Дніпра" і у неостанній команді Іспанії загалом дуже непогано виходив на заміну. А ось для 10-ї команди бундесліги цього чомусь виявилось недостатньо.

Загалом дуже дивно спостерігати одну з найпопулярніших і найзаможніших команд Німеччини, що має чудовий рекламний контракт з російським "Газпромом", на таких посередніх позиціях. Прогнозовано, що наприкінці сезона Вайнцерль залишив команду, але очолив її ще менш передбачуваний 31-річний Доменіко Тедеско, що минулого сезону врятував за декілька місяців заштатний "Ерцгебірге Аує" від вильоту у третю бундеслігу. Але чи вистачить цього для такої команди як "Шальке" – велике питання. Зрештою, навіть з таким бюджетом команда знову йде не експеримент. Дивно.

Одразу по завершенню сезону Коноплянку почали "продавати" до турецьких грандів ("Фенербахче") до яких прогнозовано долучився грецький ПАОК, що судячи з преси готовий скупити всю збірну України, та празька "Славія".

Не виключено, що він поїде на перший тренувальний збір, де новий тренер подивиться на наявних гравців, а питання його трансферу буде вирішено ближче до кінця серпня.

09.06.2017 21:25, Мировые новости
 

Комментарии (1)

dzich написал 16 Jul 2019 в 14:28
±0

<a href="http://ya.ru">Ya.ru</a>
[URL=http://ya.ru]Ya.ru[/URL]



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.01375412940979 sec