Зінченко Wanderers – чому український гравець залишився в "Манчестер Сіті"?

До самого закриття трансферного ринку в Англійській Прем'єрлізі трималась інтрига про майбутню команду українського (пів)захисника "Манчестер Сіті" Олександра Зінченка.

Англійська преса кожні декілька годин видавали новини, про можливий перехід українця до "Вулверхемптона", іноді в цей розклад втручався "Фулхем", але найчастіше за все питання зводилось до небажання гравця переходити в нову команду.

Окремо треба відзначити дуже вдалу трансферну логіку "Сіті" – ще два роки тому вони купили маловідомого гравця з маловідомої "Уфи" за скромні 2 млн євро. А вже за два сезони, з яких один він провів у не дуже вдалій оренді в ПСВ, ціна гравця зросла до 16-18 млн євро, які начебто були готові викласти представники "Вулверхемптон Уондерерс". Зрештою замість українця гроші витратили на гравця збірної Бельгії Леандера Дендонкера з "Андерлехту" – його взяли в річну оренду з правом викупу за 15 млн євро. Не дуже зрозуміло, що криється за такої дивною моделлю підсилення команди та хто був її ініціатором.

Але не треба забувати, що мова йде про всього лиш "Вулверхемптон" – ще минулого сезону команда грала у Чемпіоншипі. Свого часу там навіть відзначився Олег Лужний, який після "Арсеналу" захотів ще пограти в АПЛ. Взагалі дивно, чому ми знаємо ім'я цієї команди, адже за останні 30+ років вона провела у вищому дивізіоні всього чотири сезони – востаннє у сезоні 2011/12. Ще коли Зінченко грав у дитячому футболі.

А ще декілька років тому The Wolves навіть вилетіли до League One. Практично, ми не знаємо, в якій лізі гратиме команда за рік і ймовірність, що вона знову вилетить з АПЛ дуже висока. Це розуміють не тільки гравці, але і керівництво клубу, тому вони за всяку ціну намагаються підписати виконавців з досвідом, щоб забезпечити собі місце, а отже і гроші, в АПЛ хоча б на декілька сезонів поспіль – про єврокубки чи боротьбу за якесь конкретне місце мова навіть не йде.

Тому керівництво команди цього літа вирішило проінвестувати в нових гравців, щоб затриматись в АПЛ більше ніж на один сезон – 20 млн євро за Адама Траоре з "Міддлсбро", 14 млн євро за Діого Йота з "Атлетіко", 12 млн євро за Віллі Болі з "Порту", 11 млн євро за Беніка Афобе з "Бурнемута". Або 5 млн євро за колись зіркового Жоао Моутіньо з "Монако". Хм... а підбирається доволі непогана команда?

І окремо треба сказати про ціну. 16 млн євро – це дуже серйозна ціна за молодого гравця, яку клуб буде намагатись відбити. Наскільки велика ймовірність того, що Зінченко почне тягнути на собі весь "Вулверхемптон" і раптом стане коштувати більше 20 млн євро – така ймовірність звичайно є, але на це знадобиться щонайменше декілька сезонів. Або ж через декілька сезонів стане зрозуміло, що підкорення АПЛ пішло не так жваво і в умовній команді-середняку (аутсайдері?) доведеться грати наступні 4-5 сезони.

Свого часу схожа проблема була в Сергія Реброва – зіркового українського форварда купила не найсильніша команда АПЛ за дуже серйозну суму. А далі з нього намагались вижати по максимуму, а продати гравця далі виявилось не так просто. Завершилось все дуже погано.

І тут ми повертаємось до рівня команди. Якщо подивитись на Instagram Зінченка (@zinchenko_96), то ми побачимо там гравця зіркової команди, що оточена зірковими гравцями, на чолі з зірковим тренером. Кожен жарт українця чи гарний пост може спокійно потрапити до британських таблоїдів, бо ти знаходишся в одній з кращих команд світу і до неї прикута увага всього світу.

А що чекатиме на Зінченка в команді рівня "Вулверхемптон"? Скромна команда з провінційного 250-тисячного міста, яка ніколи нічого особливого не вигравала. Якщо він стане там першою зіркою (на селі?), то можливо і там на нього звернуть увагу. А якщо ні?..

11.08.2018 11:24, Украинские новости
 

Комментарии

Пока комментариев никто не оставлял - будьте первыми! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0156409740448 sec