Український трансферний ринок – хто кого обдурить

Ось і стартутвав перший тур 21-го чемпіонату України, але ще залишається багато питань по складах команд.

Європейське трансферне вікно буде відкрито ще до першого вересня, а в Україні сезон вже стартував, тому кістяк команд вже визначено. Але все одно є дві-три позіції, які намагається посилити будь-який клуб.

Ситуацію в Україні погіршує ще й те, що в нас є декілька супер-клубів, які можуть собі дозволити скупити все що рухається з українським паспортом. Звичайно, всіх їх не посадиш на лаву запасних, тому доводиться їх працевлаштовувати в команди-сателіти.

Команди-сателіти в вищій лізі (а можна сказати й просто "дублі") – це унікальне для світу явище. Колись всі дуже критикували київське "Динамо", дубль котрого грав в першій лізі, і на такому досі високому рівні кияни могли обкатувати свої молоді таланти. Але пройшли часи, і ніхто вже й не згадує про прямі дублі. У "вишці" вистачає фінансових дублів.

Володарі команд (саме володарі, а не власники) разом  вкрали  заробляли в 90-х, а тепер забавляються футболом. Дороге підсилення собі може не кожен дозволити, а тому доводиться домовлятися з більш заможними бізнес-партнерами. У нас пачками можуть переходити з "Дніпра" до "Динамо", з "Динамо" до "Кривбаса". "Іллічівец", "Заря" чи "Севастополь" вже можуть й забути, що таке справжня селекція. Треба просто вчасно домовитися про аренду та випередити таких самих як ти "конкурентів" :)

Так "Карпати" номінально є одним з найсильніших клубів країни. Можливо, вони і не є лідерами, але можуть обіграти кожного з претендентів на золото. Щоправда, найсильніші гравці "Карпат" належать "Шахтарю" (Федецький, Кожанов). Тобто, якщо львівяни вкрай гарно проведуть сезон та обійдуть донетчан, то їх лідери просто переїдуть до Донецьку.

Саме так і сталося цього разу. На цьому тижні Денис Кожанов то залишався в "Карпатах", бо вони ж бо будуть виступати в Лізі Європи, то хотів боротися за місце в основі "Шахтаря". Зрештою його просто представили новачком маріупільского "Іллічівця". Ситуація з Федецьким теж якась дивна, бо ще не зрозуміло, де ж він буде грати, а сезон ось вже стартував.

Дійшло до того, що "Карпати" та "Шахтар" почали інформаційну війну. Виявилось, що "Карпатам" належать 40% прав на футболіста та вони мають першочергове право брати його в оренду чи викупати.

"Шахтар" відповив більше емоціями ніж фактами, назвавши "жалюгідно" низьку зарплатню футболіста – всього 8 тисяч доларів (на місяць). Ну і мовляв футболіст ж не раби, а теж люди і т.п.

Кожанов вже дебютував за команду Яремченка в матчі проти "Карпат", але так і не зрозуміло, хто ж з них правий.

Чому б "Карпатам" не купити всі права на футболіста? А звідки стільки грошей? У нас Гладкий коштує 7 мільйонів, а Селезнйов 5 і т.д. Кожанов чи Федецький можуть спокійно потягнути на мільйонів 10-15.

До речі про Селезнйова. Лідер "Дніпра" просто так повертається до Донецьку за ті самі гроші. Мабуть був такий пункт в контракті чи щось накшталт цього.

Чи ось хазяї клубів будуть домовлятися за перехід Олійника – йому обіцяють набагато більше, а Рамос вже мабуть не так сильно розраховує на Русола. І все зі скандалами, переводами до дубля – типово українське :)

09.07.2011 23:41, Навколо футболу
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.010701894760132 sec