Чемпіонат України – статистика 2-го туру

Поглянемо на другий тур чемпіонату зі статистичної точки зору.

100 «сухарів» Сергія Долганського!
У передостанньому матчі другого туру між командами «Оболонь» – «Ворскла» 0:1, воротар полтавчан Сергій Долганський провів свій сотий матч на «0» в елітних турнірах. Розподіл «сухих» матчів Долганського з турнірів: чемпіонат України – 82, кубок Україні – 13 і в єврокубках турнірах – 5 зіграних матчів на «0». Зазначу, що свій перший матч на «0», Сергій провів 13 вересня 1992 року, в матчі чемпіонату України рівненського «Вереса» проти луганської «Зорі» – 2:0. У той період кар'єри Долганський захищав кольори рівнян. Тепер, ветеран воротарського цеху Україні став 24-м членом Клубу воротарів імені Євгена Рудакова, з чим його і вітаємо!

385-й матч у Прем'єр-лізі провів Олег Шелаєв
У матчі чемпіонату України харківського «Металіста» проти луганської «Зорі» – 3:2, на 82-й хвилині зустрічі в складі харків’ян вийшов на поле «опорник» харків'ян Олег Шелаєв, для якого ця зустріч стала 385-ю у Прем'єр-лізі (раніше вищій лізі). Зазначу, що за кількістю зіграних матчів у лізі, Шелаєв поступається лише Олександру Чижевському, у якого цей показник дорівнює 401-й грі в елітному дивізіоні.

Нагадаю, що дебют вихованця луганського футболу в чемпіонаті Україні відбувся 20 листопада 1993 року в домашньому матчі луганської «Зорі» проти вінницької «Ниви», тоді луганчани поступилися з рахунком – 0:1. Також відзначу воротаря луганців – Шуховцева, який провів 330-й матч в елітному дивізіоні та 349-ту гру полтавчанина Закарлюки, для якого наступна гра стане ювілейною, тобто – 350!

Діючі «гвардійці» чемпіонату, станом на 19 липня 2011 року.

"Гвардієць" клуб(и) матчів
1  Олег Шелаєв  «Зоря», «Шахтар», «Металург» Д, «Дніпро», «Кривбас», «Металіст»  385
2 Сергій Закарлюка «Дніпро», ЦСКА/«Арсенал», «Металург» Д, «Шахтар», «Иллічівець», «Ворскла» 349
3 Олександр Шовковський «Динамо» 346
4 Владислав Ващук «Динамо», «Чорноморець», ФК «Львів», «Волинь» 343
5 Руслан Костишин ЦСКА/«Арсенал», «Дніпро», «Кривбас» 339
6 Олександр Горяїнов «Металіст», ЦСКА/«Арсенал», «Кривбас» 336
7 Ігор Шуховцев ФК «Одеса», «Нива» Вц, «Иллічівець», «Арсенал», «Таврія», «Зоря» 330
8 Віталій Рева ЦСКА/«Арсенал», «Динамо», «Таврія» 311
9 Андрій Воробей «Шахтар», «Дніпро», «Арсенал», «Металіст» 310

Найближчими кандидатами до 300-т матчів проведених в елітному дивізіоні, є: ворсклянин Сергій Долганський – 286, донецький «сталевар» В’ячеслав Чечер – 273, «таврієць» Сергій Назаренко – 268, «канонір» Максим Шацьких – 256, харків’янин Сергій Валяєв – 254, дніпропетровець Андрій Русол і сімферополець Володимир Єзерський у яких – по 251 грі та полтавчанин Василь Сачко з показником 248 матчів в елітному дивізіоні.

25 м'ячів Антонова і 20-й Андрія Ярмоленка в УПЛ
У поєдинку другого туру чемпіонату України, між «Кривбасом» і дніпропетровським «Дніпром» – 0:2, другий м'яч, забитий у ворота криворіжців став 25-м у Прем'єр-лізі для нападника «Дніпра» Олексія Антонова. Зазначу, що в другому матчі поспіль форвард дніпропетровців відзначається дублем у ворота суперників.

В іншому матчі туру, між ПФК «Олександрія» і київським «Динамо» – 1:3, перший м'яч, який побував у воротах олександрійців, став двадцятим у чемпіонатах країни для київського динамівця Андрія Ярмоленка.

Два ювілеі «гірників»
У виїзному матчі 2-го туру чемпіонату України з футболу між донецькими командами «Металург» і «Шахтар», м'ячі, забиті на 45-й хвилині правим беком «Шахтаря» Даріо Срною та на 64-й хвилині Вілліаном, стали для обох гравців 25-ми проведеним у складі «гірників». Розподіл забитих м'ячів Даріо Срни по турнірах: 16 – в українській Прем'єр-лізі, 5 – в Кубку України та 4 – у єврокубкових турнірах.

Вілліан забивав в наступних турнірах: 14 – в українській Прем'єр-лізі, по 5 – в Кубку України і в єврокубкових турнірах, а також одним голом відзначився у матчі за Суперкубок. Нагадаю, що перший свій гол у складі команди, капітан «гірників» забив 9 серпня 2003 року в виїзному матчі донеччан на кубок України проти ФК «Суми». Тоді «гірники» переграли сумчан з рахунком – 3:0. Бразилець Вілліан відзначився дебютним м'ячем також у кубковому матчі, тільки 31 жовтня 2007 року, тоді «Шахтар» обіграв київських «канонірів» – 4:1.

Дебютні голи забили:
- В першому матчі за київське «Динамо», прем’єрним дуплетом відзначився нігерійський форвард киян Браун Ідейє;
- Двократному чемпіонові Всесвітньої Універсіади олександрійцю Андрію Запорожану, знадобилося провести вісім матчів у Прем'єр-лізі, для того щоб відкрити лік своїм голам;
- В 10 матчі спромігся забити свій перший гол в УПЛ іспанець з «Карпат» – Лукас.

Інші цікавинки:
- Окрім Олексія Антонова, який у двох матчах поспіль стріляв дуплетом, також відзначимо харків’янина Клейтона Хав’єра та нападника луганської «Зорі» Франка Мадоу, які забивали по одному голу в двох матчах поспіль.

Віктор Хохлюк, газета «Український футбол» спеціально для ALLPLAYERS.IN.UA

19.07.2011 17:13, Статистика
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.010971069335938 sec