Втеча з золотої клітки: "Бенфіка" хоче молодого півзахисника "Шахтаря"

Португальський гранд зацікавився молодим півзахисником донецького "Шахтаря".

19-річний гравець молодіжної збірної України та донецького "Шахтаря" Вячеслав Чурко зацікавив скаутів лісабонської "Бенфіки", яка звернула увагу на гру гравця у відборі до молодіжного Чемпіонату Європи U-19.

Чурко народився в Ужгороді, де і почав займатися футболом в місцевій СДЮШОР. З 2007 року тренується в футбольній академії донецького "Шахтаря". Останні два сезони грає за "Шахтар" у молодіжній першості (54/14). В цей же час його почали викликати до лав юнацької та молодіжної збірної України.

Контракт гравця з "Шахтарем" незабаром закінчується і клуб марно намагається його подовжити. Якщо "Бенфіка" не викупить його влітку, то за півроку підпише молодого гравця безкоштовно, а "Шахтарю" дістанеться тільки компенсація за виховання молодого гравця.

Такий розвиток подій легко зрозуміти, якщо подивитися на трансферну політику донецького гранду, де в півзахисті та нападі грають виключно іноземці. За два роки він так і не отримав можливості показати себе в українській Прем'єрлізі, хоча гравцю нещодавно виповнилося 19 років. Також керівництво "Шахтаря" не квапиться сдавати його в оренду в один з дружніх клубів, бо не зрозуміло чи він залишиться на контракті в команді Луческу.

Бажання гравця пограти в Європі підсилює той факт, що він має угорське коріння та може отримати угорський паспорт, а тому обмеження на гравців поза ЄС його не стосуватимуться.

07.06.2012 11:55, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.090446949005127 sec