"Говерла-Закарпаття" підписала зіркового новачка з "Алеманії"

Новачок УПЛ підписав надзвичайно цікавого новачка з Німеччини.

"Говерла-Закарпаття" підписала 28-річного колишнього гравця збірної Німеччини Давіда Одонкора. Угода розрахована на один рік з можливістю продовження ще на рік. Останнім клубом німця ганського походження була "Алеманія" з Аахена, однак клуб в минулому сезоні вилетів в третю бундеслігу, і Одонкор почав підшуковувати собі нову команду.

Свої найкращі роки Одонкор провів у дортмундській "Борусії", зі складу якої викликався до німецьких молодіжних збірних U-16/17/18/19/21. Однак в основі команди він провів тільки сезон 05/06. Він прекрасно проявив себе як фланговий нападник – на його рахунку 221 подача з флангу, з яких 21% призвели до небезпеки у воріт суперника. Але в нападі він ніколи не виблискував і не забивав за кар'єру більше двох голів за сезон.

Однак в травні 2006 року його несподівано викликали до складу першої збірної Німеччини напередодні Чемпіонату Світу 2006. Він поїхав на ЧС, де став бронзовим призером. По закінченню першості він підписав п'ятирічний контракт з іспанським "Бетісом", яка заплатила за нього 6,5 мільйона євро. Однак вже за декілька місяців він травмував коліно і лікувався більшу частину сезону. Власне всю його кар'єру в Іспанії він намагався повернутися на свій рівень після травми, в цей час його "Бетіс" вилетів до Сегундо (08/09).

Щоправда йому пощастило потрапити до складу збірної Німеччини на ЧЄ-2008, де він став віце-чемпіоном.

Сезон 2011/12 він почав в статусі вільного агента після того як не зміг знайти собі команду після довгого періоду відновлення. Влітку через його погану фізичну форму від нього відмовився "Глазго Рейнджерс", але вже в вересні йому пощастило підписати річну угоду з клубом другої бундесліги "Алеманія". Однак за результатами сезону команда вилетіла до третьої бундесліги, і Одонкор почав шукати собі нову команду.

Гравець цікавий, ще молодий, але в свої 28 років вже встиг пограти на найвищому рівні. Власне, він тепер один з найтитулованіших гравців УПЛ. Реакція німецьких вболівальників на такий перехід прогнозована – мовляв, нище впасти вже не можна... Але можливо саме з "Говерли" почнеться сходження Одонкора до нових кар'єрних вершин.

12.07.2012 20:40, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0078799724578857 sec