Київське "Динамо" зробило чергове гучне придбання – з Берліну до Києва їде Раффаель

Київське "Динамо" підсилилось досвіченим європейським плеймейкером.

Чотирирічний контракт з "Динамо" підписав 27-річний бразильський півзахисник берлінської "Герти" Раффаель, за якого кияни за чутками виклали від 8 до 10 мільйонів євро. Чесно кажучи, важко віриться в таку ціну, адже незважаючи на стабільну гру в Німеччині, він все ж нічого не виграв в бундеслізі. До того ж його "Герта" з ним вже вдруге вилетіла до другої бундесліги. Свого часу "Герта" викупила його в швейцарського "Цюріха" за помірні 4,3 мільйона євро.

Цікаво, що динамвці купили НЕ класичного бразильця, який власне в Бразилії і не пограв. В юнацькі роки грав переважно у футзал, а з 2001 року почав грати за "Ювентус" з Сан-Пауло. В 2003 році без досвіду в бразильській лізі перейшов до першого дивізіону Швейцарії до "Кьяссо", в якому зробив собі ім'я (30 голів в 61 матчі). Після цього його помітили в "Цюріху", в якому він провів наступні два з половиною роки і двічі ставав чемпіоном Швейцарії.

На нього звернули увагу в бундеслізі, і взимку 2007 року його викупила берлінська "Герта" за 4,3 мільйона євро. В "Герті" він одразу став гравцем основи, звертав на себе увагу інших скаутів лідерів бундесліги, але берлінці трималися за свого лідера обома руками. З "Гертою" він двічі вилетав до другої бундесліги, але цього разу вирішив не допомагати команді повернутися до першої бундесліги. Окрім "Динамо" ним цікавилися менхенгладбахська та дортмундська "Борусія", "Гамбург", "Шальке" та "Наполі", але ціну ДК не зміг перебити ніхто.

Цікаво, що його молодший брат Ронні також грає за берлінську "Герту", а до цього навіть встиг пограти за "Спортінг" та "Корінтіанс", і викликався до лав бразильської молодіжної збірної.

27.07.2012 23:53, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.01133394241333 sec