Андрій Воронін проведе сезон в дюсельдорфській "Фортуні"

Український нападник московського "Динамо" визначився з командою на наступний сезон.

Московське "Динамо" віддало українського нападника в річну оренду до новачка німецької бундесліги команди "Фортуна" з Дюссельдорфа. Мабуть керівництво "Динамо" не змогло нікому продати 33-річного гравця, а тому ця трансферна епопея закінчилася тільки орендною угодою.

Минулий сезон "Фортуна" завершила на третьому місці у другій бундеслізі і в скандальній серії плей-офф з берлінською "Гертою" здобула право вперше з 1997 року грати в першій бундеслізі.

В 70-80-х роках команда навіть грала в єврокубках, ставши фіналістом Кубка володарів Кубків 1979 року. В ті ж роки "Фортуна" здобула два Кубка Німеччини поспіль у 1979 та 1980 році. А за рік до того команда була навіть фіналістом. А ось чемпіоньскі часи "Фортуни" припали на буремний 1933 рік...

Але в 90-х роках гра команди не пішла і в 97-му році вони вилетіла з першої бундесліги, в 99-му з другої, а в 2002-му році навіть з регіональної ліги. Нижче впасти вже не можна, але після двох сезонів в Оберлізі вони повертаються до регіональної ліги. Зрештою в 2009 році команда повертається і до другої бундесліги. Запорука успіху команди – місцевий будівельний магнат Текленбург.

Цікаво, що Воронін повертається до тренера, який власне відкрив для Андрія шлях у дорослий футбол. Саме сьогоднішній тренер "Фортуни" Норберт Майєр тренував Вороніна в середині 90-х в молодіжному складі менхенгладбахської "Боруссії", а потім взяв молодого нападника до основної команди в сезоні 97/98, коли очолив основу команди.

Також швидкому поверненню посприяв його агент Андрій Головаш, який вже працевлаштовував до команди ще одного свого підопічного Дмитри Буликіна в 2009 році.

Головним бомбардиром у минулому сезоні був арендований у "Гамбурга" 21-річний нападник Максиміліан Байстер (33/11), але він залишив команду. Також команда втратила Томаса Брьокера (31/8), який перейшов до "Кельна". Також команда втратила свою головну зірку колишнього гравця збірної Німеччини Сашу Рьослера (31/13), який подався до "Алеманії".

А ось новими партнерами Вороніна по атаці буде 23-річний новачок команди та колишня зірка молодіжки "Гамбурга" Дані Шахін, який народився у... Донецьку.

Шахін, мати якого росіянка, а батько ліванець, народився в Україні, але родина незабаром переїхала до Лівану. В 1996 році через політичну ситуацію у країні його родина переїхала до Німеччини, де він і почав грати в футбол в місцевих клубах. В 2008-2009 він був однією з зірок молодіжного складі "Гамбурга" і викликався до молодіжної збірної Німеччини (9/3). Потім він на середньому рівні пограв за "Гройтер Фюрт" та дрезденське "Динамо".

30.07.2012 21:40, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013062000274658 sec