Загадковий Кенія для львівських "Карпат"

Новачком команди Миколи Костова став талановитий грузинський півзахнисник.

"Карпати" підписали контракт з 21-річним грузинським півзахисником Леваном Кенія, останнім клубом якого був німецький "Шальке". Угода розрахована на 2,5 роки. Власне до Львова він перейшов з пітерського "Зеніту", до якого з помпою перейшов місяць тому. Але відомий своїми расистськими замашками російський клуб не прийняв до свої лав грузинського гравця... Ну якщо не хоче РПЛ, то завжди можна спробувати себе в УПЛ.

Власне, "Карпатам" пощастило безкоштовно підсилитися вкрай загадково талановитим гравцем. Вже в 16 років він став виступати за збірну Грузії під керівництвом німецького фахівця Клауса Топмеллера. Власне він і порадив його керівництву "Шальке" грузина, якого одразу ж підписали.

Клуб чекав, коли йому виповниться 18 років, щоб підписати з ним професійний контракт. Його дебют повинен був статися ще в сезоні 08/09, але травми завадили зробити це. Зрештою тільки в сезоні 09/10 він по справжньому почав залучатися до лав основи. Фелікс Магат робив велику ставку на свого юного півзахисника і випускав його на півтайму протягом половини сезону. Але Кенія знову травмувався – перелом щиколотки. Знову довге річне відновлення, знову травма і так протягом останніх трьох років.

Зрештою влітку 2012 року збіг його контракт з "Шальке". На травмованого гравця не звернули увагу інші клуби бундесліги і зрещтою довелося повертатися ледь не додому. "Карпати" або будут як і "Шальке" і далі лікувати все ще молодого півзахисника (21 рік), або стануть командою де Кенія вперше в кар'єрі знайде себе.

P.S. Мабуть основною причиною його проблем став занадто раній старт його кар'єри, коли він почав грати в дорослому футболі вже в 16 років. Потім переїзд до Німеччини та тренування під орудою відомого "фізрука" Магата...

14.08.2012 22:35, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013562202453613 sec