Єврокубковий тиждень показав силу УПЛ

На цьому тижні всі чотири українські команди провели свої перші матчі в групових етапах єврокубків.

Україна без  Кучми  Сьоміна? "Динамо" вже в першому турі довелося зіграти в гостях з фаворітом групи французьким "Парі Сен-Жермен". І вже в першому матчі все стало зрозуміло – ПСЖ невимушено легко переміг вдома 4:1, без якихось питань, про перший мяч з сумнівного пенальті можна навіть не згадувати – і без нього моментів вистачало.

Одразу стало зрозуміло, що це і є рівень ЛЧ – турніра, куди ДК так намагалося пробитися. Здавалось би на полі вийшли гравці національних збірних, досвічені виконавці, але проти ПСЖ це просто не допомогло – зараз це команди різного рівня.

Чи є життя без Ліги Чемпіонів? Звичайно ж є, ось наприклад ПСВ, "Спортінг" чи "Атлетіко" активно грають в Лізі Європи і поки що теж не можуть заграти в ЛЧ. Але вони принаймні грають...

Що стосується майбутнього ДК в групі, то такий результат матчу одразу ставить команду на місце. Тепер зрозуміло, що найважливіші матчі будуть проти загребського "Динамо". Також треба буде спробувати зачепитися за результат в матчах з "Порту". Цього повинно вистачати для третього місця, а при гарному збігу обставин можно поборотися і за друге місце. Тепер просто треба зібратися на ігри з хорватами. Хлопці, покажіть хоч щось!

"Шахтар" стартує з перемоги – чемпіон Данії в першому таймі доволі жваво контролював м'яч і було незрозуміло, коли ж буде забивати команда Луческу. Однак на допомогу як зважди в цьому сезоні прийшов Генріх Мхітарян, який зробив в цьому матчі дубль.

Зрештою впевнена домашня перемога "Шахтаря" – зробили те, що повинні були зробити. Тепер треба перемагати "Челсі" та "Ювентус", які поки не показують нічого космічного. Команді з Донецька по силах обіграти обох, адже "Шахтар" дуже впевненно увійшов до сезону.

"Нордшелланд" показав себе дуже організованою командою, але вся ця організація була нічого не варта, коли "Шахтар" набирав оберти. Матч міг спокійно завершитися більш впевненою перемогою, але датчанам щастило. Зрештою на розгром 5:0 можна буде розраховувати вже в Данії, де хозяї повинні будуть йти вперед і в "Шахтаря" з'явиться більше простору в атаках.

"Дніпро" обіграв найкращу команді Ліги Європи – після жеребу, в якому підопічним Рамоса треба було зіграти з ПСВ та "Наполі", багато вболівальників ставили дніпрян на 3-4 місце в групі, але домашній матч проти команди Діка Адвокаата подарував нам надію.

"Дніпро" не показав нічого особливого, але вдало використав свої моменти, десь пощастило, але скільки ж не щастило до цього? :) ПСВ не показав зрештою нічого – команда намагалась контролювати мяч, але потім не знала, що з ним робити. В свою чергу дніпряни намагалися швидко розкручувати свої атаки через Коноплянку, Джуліано та Зозулю і це їм вдавалося. Не вдавалося нормально забити, але тут допомогли захисники ПСВ.

Доречі, "Дніпро" переміг найкращу команду Ліги Європи – зараз голандці впевнено займають перше місце у all-time-table ЛЄ.

Харківський "Металіст" зупинив одну з найкращих команд Німеччини. Дивно, але українська та німецька преса якось не дуже відмітили гру команди Маркевіча. Так німці просто пишуть про погану гру "Байєра", а українська каже, що "Металіст" відскочив... Так, у німців були можливості забити, але це все було в 2-3 епізодах наприкінці матчу. А до цього вже в самому дебюті матчу арбітр не наважився поставити пенальті в ворота "Байєра". Було б цікаво скільки після цього б забили німцям в контратаках :) Потім ледь не 60 хвилин гравці Маркевича активно контролювали м'яч у виїзному поєдинку – німці просто не знали, як перехопити ініціативу і коли їм йти забивати.

Зрештою дуже позитивні 0:0 у виїзному поєдинку проти фаворита групи – півтора роки тому "Байєр" розбив "Металіст", але тоді наші тільки починали грати після зимової паузи, а німці вже зіграно грали в бундеслізі. Тоді нас рознесли 0:4 та 0:2, але цього разу, коли обидві команди грали в однакових умовах, то німці не змогли нічого зробити з "Металістом".

22.09.2012 14:22, Навколо футболу
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0098371505737305 sec