Підсумки єврокубкового тижня – українці набирають обертів

Цей єврокубковий тиждень закінчився для українських команд трьома перемогами та однією нічиєю.

У вівторок донецький "Шахтар" грав важкий виїзний поєдинок проти "Ювентуса". Взагалі українські команди дуже погано грають проти італійців – цей поєдинок став 41-м для наших команд, в яких було здобуто всього 8 перемог та 8 нічиїх. 25 матчів наші програли, причому різниця голів 34 проти 82... Виходячи зі статистики було зрозуміло, що шанси в наших є, але скоріше за все буде чергова гідна поразка.

Вперше українці зустрілися з італійцями в сезоні 97/98. Тоді в 1/8 Кубка володарів Кубків "Шахтар" на своєму полі програв "Віченці" 1:3, а потім на виїзді 1:2. В цьому сезоні той таки "Ювентус" зупинив київське "Динамо" у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів – 1:1 в Туріні і 1:4 в Києві.

Потім "Шахтар" неодноразово грав з італійцями, однак до перших перемог довелося почекати – "Лаціо" (0:3, 1:5), "Мілан" (0:1, 0:4), "Інтер" (1:1, 0:2), "Рома" (0:4, 1:0 – перша перемога), "Мілан" (1:4, 1:3). Зрештою першої перемоги ми дочекалися в сезоні 10/11, коли "Шахтар" в 1/8 фіналу ЛЧ впевнено пройшов "Рому" – 3:2 та 3:0.

В цьому матчі "Шахтар" показав, що часи змінилися – гірняки виглядали сильніше за "Юве" та були ближчими до перемоги ніж до нічиєї. Підсумкові 1:1 повинні скоріш задовольняти італійців – будемо чекати на впевнену перемогу "Шахтаря" вдома.

В середу київське "Динамо" проводило поєдинок вдома проти загребського "Динамо". В першому ж єврокубковому матчі команда Блохіна почала демонструвати не-сьомінський футбол, але старих проблем ще не бракує. Киянам пощастило відкрити рахунок вже на 4-й хвилині. Матч закінчився перемогою з рахунокм 2:0, але це не повинно вводити вболівальників в оману – рівень "Динамо" Загреб виявився відверто низьким. Однак, кияни виконали задачу-мінімум – тепер треба намагатися зачепитися за очки у матчах з "Порту" та підловити на контратаках "Динамо" Зг в Хорватії.

Взагалі ж нагадаю, що хорватам ще жодного разу не вдалося перемогти українські команди – 9 матчів, 8 українських перемог, 1 нічия та різниця м'ячів 19-4.

В четвер харківський "Металіст" на своєму полі грав з віденьским "Рапідом". В останні сезони українці все частіше грають з австрійцями, випрявляючи статистику зустрічей на свою користь – 22 матчі, 11 українських перемог, 3 нічиї та 8 поразок. Різниця голів – 36:31.

Перший тайм матч показав, що "Металіст" дещо здав порівняно з минулим сезоном. Австрійці мали більше моментів і були ближчими до перемоги, але в другому таймі австрійці підсіли, а харківські легіонери зробили свою справу. Як завжди нашою пресою промайнуло, що мовляв як це так, що в українській команді не грають українці, за кого там вболівати і тому подібне.

Нагадаю, що вперше харків'яни вийшли до єврокубків в історії України в сезоні 07/08. Тоді в раунді плей-офф наші програли англійському "Евертону". А хто тоді був на провідних ролях в цьому клубі? Ось склад "Евертона" на вирішальний другий матч (2:3): Howard – американець, Neville, Yobo – нігерієць, Stubbs, Lescott, Pienaar – південно-африканець, Jagielka, Osman, Arteta – іспанеці, McFadden – шотландець, Yakubu – нігерієць. Західні клуб роками перемогали наші завдяки численним легіонерам, то хай тепер звикають програвати легіонерам наших клубів. Все просто – часи змінилися...

Дніпропетровський "Дніпро" поїхав до Швеції грати з досвіченим АІКом. Букмекери чомусь ставили на українців, хоча гра команди Рамоса ще викликає багато питань. До того ж шведи в цьому сезоні вже пройшли московський ЦСКА і вдома показали, що могли спокійно обіграти і "Дніпро". Також згадаємо, що шведи поки жодного разу не перемагали українців – 3 перемоги, дві нічиї та різниця м'ячів 12-6.

Окремо хотілось би сказати про арбітра – словак Іван Кружляк. Дивний такий словацький арбітраж – то не поставить штрафний, то не відреагує на черговий фол проти технічних українців, то поставить кутовий, де його не було. Але навіть незважаючи на це в цьому матчі все могло бути набагато легше, якби Нікола Калініч реалізував би свої моменти.

Вже на 5-й хвилині нам забили: "Ну починається..." Наприкінці тайму Калініч таки зрівнює рахунок, але шведи одразу знову виходять вперед – типова ситуація для "Дніпра" в цьому сезоні. Але зрештою в другому таймі "Дніпро" забив ще двічі, використавши помилки шведського захисту. Пощастило? Скажімо так, не без цього, і "Дніпро" ще зарано роблять фаворитом в матчах з такими суперниками. Але команда набирає єврокубковий досвід і до того ж здобуває перемоги.

06.10.2012 12:51, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.011212110519409 sec