Відвідуваність стадіонів: 15-й тур ставить анти-рекорди

Відвідуваність матчів 15-го туру поставила багато запитань – вболівальник на стадіон не ходить.

Лідери сезону за кількістю вболівальників на домашніх аренах "Шахтар", "Динамо" та "Дніпро" проводили матчі на виїзді, а тому глядацькі показники цього туру виявилися вкрай низькими – всього 56499 глядачів на 8 матчах туру, тобто в середньому дещо більше 7 тисяч на матчі.

Однак навіть такого маленького показника вдалося домогтися завдяки домашній грі харківського "Металіста" проти "Карпат", яку відвідали 26742 глядачів. Також в цьому турі на виїзді грав одеський "Чорноморець", на який в цьому сезоні вдома ходить більше 22 тисяч.

А ось "героями" туру стали "Кривбас" та київський "Арсенал". Столична команда, в якої просто немає вболівальників в Києві, грає собі на "чужому" стадіоні "Динамо", де на неї ходять небільше 3-4 тисяч вболівальників. Цього разу на протистояння канонірів проти "Чорноморця" прийшло 1072 вболівальника. Кому потрібен цей "Арсенал" в Києві? Тільки Рабіновічу, якому кортить мати свою футбольну команду (а ще ж у УПЛ та саме у столиці), як і всі інші олігархи. Хотів би займатися футболом, то вкладав би скажім в інший "Арсенал" – білоцерківський. Але до чого тут футбол?

І здивував "Кривбас", на домашній матч якого проти "Волині" прийшло 985 вболівальника... Кількість вражає... За криворізьку команду грають гравці європейських збірних хорват Бартуловіч, чорногорець Баліч та грузин Лобжанідзе, але глядач на "Кривбас" не ходить. В Кривому Розі на футбол в середньому приходять по 3-4 тисячі – а цього разу не дотягнули навіть до тисячі. Невже в 650-тисячному промисловому гіганті дійсно нікого не цікавить футбол? Ну зрозуміло, що керівництво в команди дуже своєрідне, що більшість гравців належать "Дніпру", але не 985 вболівальника на грі???

13.11.2012 20:51, Статистика
 

Коментарі (2)

Mangup написав 14 Nov 2012 в 15:10
±0

В кожному випадку своє пояснення невеликої кількості вболівальників. У випадку Кривбаса мабуть вплинули декілька відверто провальних поєдинків.
Скажу про свій улюблений клуб. Вболіваю за Таврію, але в цьому сезоні на стадіоні був один раз на матчі з Ворсклою. За останні 12 років, за моєю думкою, це був найгірший матч Таврії. Жахлива гра без наближення до воріт з боку обох команд весь матч. Поодинокі всплески не становили ніякої загрози. Повна відсутність бажання футболістів грати на полі у футбол. Відсутність характеру та майстерності. Хто після цього піде на наступний матч? Тренерський штаб Таврії зараз сповідує дуже прагматичний футбол, який зосереджений на результаті. В результаті не результату, не атакувальної гри. Не знаю де як, а у нас в Сімферополі футбол не для вболівальників, а для результату. Такий футбол нам не потрібен!!!

admin написав 14 Nov 2012 в 19:46
±0

Ну просто у нас в деяких містах якогось дідька по декілька футбольних команд. Ну ось кому в Києві потрібен Арсенал? А кому в Донецьку Металург?

Недокоманди, на які ходять по не більше 2-3 тисяч людей. Чи ось скільки може прийти на МетаДон, якщо в нього стадіон розрахований на 5300? Ну переїдь в Макіївку - там 360 тисяч живе. Вкладай в місцевий Шахтар! І таки прикладів вистачає, коли в місті на 250-350 тисяч немає нормальної футбольної команди.



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0096988677978516 sec