УЕФА покращило категорії українських арбітрів

Комітет арбітрів УЕФА переглянув категорії європейських арбітрів на другу половину сезону 2012/13.

Всього існує 5 категорій абітрів. До найвищої категорії Elite Group входять приблизно 20 арбітрів, які обслуговують вирішальні матчі Лігі Чемпіонів та Ліги Європи.

З категорії Elite Development Group, куди входить ще приблизно 20 арбітрів, обирають арбітрів до приблизно рівня чвертьфіналу єврокубків.

Далі йдуть арбітри Першої категорії – це приблизно 50 рефері. Вони здебільшого обслуговують матчі групових раундів Лігі Європи (але не ЛЧ) та вирішальні раунди ЛЄ (десь до рівня 1/8). 

Друга категорія арбітрів УЕФА – це десь 70 суддів, що залучаються до мачів відбіркових раундів Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

Третя категорія – ще приблизно 100 суддів, які залучаються до ранніх стадій єврокубків, молодіжних чемпіонатів.

Категорія арбітра впливає на шанси обслуговувати більшу кількість важливих матчів. В свою чергу більш кваліфіковані рефері отримують за свій арбітраж більші гонорари від УЕФА.

Найкращим українським арбітром є Сергій Бойко, який в цьому сезоні провів одразу чотири єврокубкових матчі – по одном матчу кваліфікації ЛЧ та ЛЄ, та одразу два групових матчі ЛЄ. Раніше українські арбітри рідко доходили навіть до такого рівня. Зрештою тепер Бойко входить до Першої категорії арбітрів (раніше він був "другим"). Можливо, в наступному році він ще зможе відсудити перші раунди Ліги Європи.

До другої Категорії входить Євген Арановський та Олександр Дердо (раніше він був "третім").

До третьої групи вже входили Анатолій Абдула, Юрій Можаровський. Ярослав Козик та Анатолій Жабченко вперше отримали категорію УЕФА і в наступному сезоні зможуть обслуговувати матчі єврокубків.

25.12.2012 21:17, Навколо футболу
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.016118049621582 sec