Чи потрібен "Вердеру" Марко Арнаутовіч?

Німецькі та українські ЗМІ на цьому тижні активно сватають до київського "Динамо" австрійського нападника бременського "Вердера" Марко Арнаутовіча.

В цьому сезоні Арнаутовіч забив 5 голів в 18 матчах та віддав 5 гольових передач у складі "Вердера" – доречі, на сьогодні це 11-а команда бундесліги, яка вже другий сезон не грає в єврокубках.

Одразу ж почалися розмови, що треба брати такого форварда, що це мовляв гравець з європейським досвідом. Хоча його європейський досвід доволі обмежений – в єврокубках він практично не грав, в бундеслізі заграв лише в своєму третьому сезоні, в "Інтері" не заграв, напротязі одного сезону показав себе у "Твенте". Українським вболівальникам він запам'ятався матчем зі збірною Австрії напередодні ЧЄ-2012. Але збірна Австрії це 76-а команда за рейтингом ФІФА, яка йде на четвертому місці в своїй відбірковій групі до ЧС-2014.

Керівництво "Динамо" підшуковує собі форварда, який би одразу заграв в команді, але чи так вже нам потрібен Арнаутовіч? Німецькі ЗМІ спекулюють, що гравець обійдеться десь у 8-10 мільйонів євро, а самому гравцю вже мовляв пообіцяли в Києві 3 мільйони євро.

А чи він цього вартує? Керівництво "Вердеру" мабуть намагається якось вирішити для себе проблему Арнаутовіча, адже його контракт з командою добігає кінця влітку 2014 року. Тобто за півроку треба або його точно продавати, або перепідписувати контракт.

За даними німецького Bild зараз він заробляє в Бремені 1,2 мільйона чистими, тобто десь 2 мільйона брутто. Звичайно ж, він буде вимагати більшу зарплатню в новому контракті. То чи не легше його продати вже зараз і ще й зекономити на зарплатні? Проблема ще й в тому, що навіть влітку 2013 всі будуть виходити з того, що йому закінчився лише рік за контрактом, а отже можна й почекати. То чи треба за нього взагалі викладати не те що 8 мільйонів, а навіть 4?

Керівництво "Вердера" все це розуміє. Требе відмітити, що європейські клуби проводять зважену логічну трансферну політику, бо вони повинні заробляти на футболі, а не чекати чергової порції бабла від президента-олігарха. "Вердер" купив його у "Твенте" влітку 2010 за 6,2 мільйони євро, але гравець нормально заграв тільки на третій рік. За цей час він забив всього 14 голів у 62 матчах бундесліги. Можна намагатися втримати його, але здається легше просто позбутися цього талановитого гравця.

Також треба згадати, що в Австрії він має репутацію дивакуватого некомандного гравця. В Австрії він так і не прижився через "незручний вільний дух" та "неможливість" пристосуватися в команді. В Бремені його вже декілька разів штрафували за відвідування дискотек напередодні важливих матчів, він кидався на поліцейських і т.д. Чи потрібна "Динамо" така халепа за такі гроші?

17.02.2013 13:58, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013666152954102 sec