Харатін в "Байєрі", як Чурко в "Бенфіці"?

Десь так у 18-19 років багато молодих українських футболістів стоїть перед важким моральним вибором – або грати у футбол, або просто заробляти гроші.

Вихованці наших грандів в цьому віці повинні підписувати свої перші професіональні контракти. Ті, що недостатньо грано себе зарекомендували спокійно розходяться по робітничих професіях чи по клубах нижчих дивізіонів, але найбільші проблеми в найталановитіших вихованцях, яким можна було б залишити в першій команді.

Отут власне і зарита собака. Якщо з клубом не вдастся домовитися, то новий клуб гравця має виплатити його колишній команді гроші за виховання гравця. Не кожна команда може собі дозволити такі трати на перспективного новачка. Тобто кількість таких команд взагалі-то обмежена, а отже треба погоджуватися на пропозицію рідного клубу.

"Рідний клуб" це прекрасно розуміє і тому залежно від талановитості пропонує гравцю доволі посередню зарплатню. В пресі вже не одноразово молоді вихованці жалілися на неадекватне ставлення до себе збоку керівників команд – чого варта нещодавня історія з капітаном молодіжки "Шахтаря" Нойком.

Молодий бразилець ледь прийшовши до команди стає одразу мільйонером, а молоді українці – ні... До того ж грати дають легіонерам, їх постійно награють, їм дають відробляти свої гроші, а українці бігають собі в першості дублерів, в молодіжній команді та чекають на примарливий шанс колись заграти в першій команді.

Іноді їх з помпою беруть на збори з основою, але зрештою на полі потім грають все ті ж іноземці. Так один з найяскравіших українських молодих гравців останніх років Сергій Рибалка так і не отримав шансу заграти в першій команді "Динамо". В структурі "Динамо" він знаходиться з 2008 року, за цей час його неодноразово брали на збори з першою командою, але у Прем'єр лізі його тільки два рази випустили на поле – покажи на що здатен в дорослому футболі за 46 хвилин ігрового часу. 

Зараз Рибалка гратиме за чеський "Слован", з яким проводить збін на Кіпрі на показує вдалу гру ледь не в кожному матчі: "Хочеться проявити себе на серйозному рівні, адже в іграх за дубль немає особливої мотивації. Дуже вдячний Хацкевичу, що він мене завжди підтримував. Хочу уже довести, що я впевнений в своїх силах та можливостях"

І дійсно, хлопцю 22 роки, в цьому сезоні він забив 10 голів в 14 матчах в першості дублерів, до того грав в молодіжній першості та в першій лізі за "Динамо-2".

Але Рибальці ще пощастило зіграти навіть ці 46 хвилин, адже наприклад його одноліток Сергій Люлька взагалі ще жодного разу не був в заявці першої команди. 22 роки, грав за "Динамо-2", купа авансів, молодіжна збірна і зрештою нічого. В "Словані" він за півсезону став основним гравцем і ось його повертають до "Динамо". Та от чи дадуть там йому грати?

Але хто сказав, що всі хочуть грати? Зрештою зі своїм рідним клубом завжди можливо домовитися. Для піару ми будемо погрожувати зацікавленністю збоку європейських клубів. Так у нас донетчанин Чурко ледь не півроку переходив до "Бенфіки", потім підписав новий контракт і продовжив грати в другій команді, а другу частину сезону проведе в "Говерлі".

Мабуть щось схоже зараз з молодим динамівцем Ігорем Харатіним, який начебто зацікавив скаутів "Гановера" та "Байєра". Цікаво, де він гратиме за півроку. Футбол чи гроші? "Байєр" чи "Говерла"?

17.02.2013 15:15, Статті
 

Коментарі (3)

Андрей1981 написав 27 Feb 2013 в 09:42
+1

Рибалка провів непоганий матч в останньому турі в Чехії. Динамо вернуло Люльку, але не вірю, що Блохін дасть йому шанс. Не працює ОВБ з молодими. йому потрібні сформовані гравці

admin написав 27 Feb 2013 в 20:51
+2

Так отож... Краще і далі співпрацювати зі Слованом, а не кидати так чехів - дали на сезон, потім тягнуть додому. Те саме буде з Рибалкою, яким влітку звичайно повернеться до Києва, щоб і далі сидіти на лавці

андрей1981 написав 27 Feb 2013 в 21:06
+1

Сьогодні розмовляв з Шевелюхіним він поділяє нашу думку, щодо молоді в Україні



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.011934995651245 sec