"Шахтар" тримає бразильську рівновагу та заробляє гроші

Донецький "Шахтар" здається першим з українських клубів навчився продавати своїх лідерів за великі гроші в західні клуби.

Сьогодні стало відомо, що Донецьк залишив бразилець Фернандіньо – "Манчестер Сіті" виклав за нього захмарні 40 мільйонів євро. Таким чином за останні півтора роки команду залишили три зіркових бразильских гравця – Жадсон, Вілліан та Ферна.

Тепер перед Луческу стоїть важке завдання підібрати заміну бразильському опорнику (чи все таки плеймейкеру?). А ще ж є 34-річний Шевчук, 31-річний Срна та Хюбшман. Їх теж доведеться міняти за сезон-другий.

За декілька годин до цього трансферу "Шахтар" також підписав 21-річного гравця збірної Бразилії та "Флуміненсе" Веллінгтон Вена, за якого виклали 9 мільйонів євро. Наврядчи атакувальний півзахисник зможе замінити Ферну, скоріше це заміна Мхітаряну, який мабуть теж залишить команду. Одже кількість бразильців в команді не змінилася :)

Для Чемпіоната України це дуже гарний маркетинговий хід, адже тепер українські клуби (а точніше поки що "Шахтар") будуть сприйматися легіонерами як можливий трамплін до великих європейських клубів. Якщо навіть ветеран команди зміг працевлаштуватися в англійському "Вест Хемі", то будь-який бразилець легко знайде собі щось в Європі після "Шахтаря".

07.06.2013 00:47, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.015949010848999 sec