Лідер "Карпат" переходить до німецької бундесліги

Львівські "Карпати" продали свого плеймейкера до аутсайдера німецької бундесліги.

22-річний півзахисник збірної Грузії та львівських "Карпат" Леван Кенія повернувся до Німеччини – наступні два сезони він гратиме у складі дюсельдорфської "Фортуни". Нажаль щонайменше рік йому доведеться пограти в другій бундеслізі, адже в минулому сезоні "Фортуна" вилетіла з першої.

За одного з найкращих гравців минулого сезону виручили 400 тисяч євро. Сума можливо і не така велика, але за рік він би пішов як вільний агент. А враховуючи те, що його свого часу підписали за безцінь з "Шальке", то цей трансфер можна вважати показово вдалим.

Свого часу Кенія був одним з найталановитіших гравців молодіжної збірної Грузії, в 16 років дебютував в національній команді. Завдяки тодішньому тренеру Топмеллеру йому одразу підшукали команду в бундеслізі – "Шальке" покладав на талановитого півзахисника великі надії. Однак мабуть він зарано перейшов до дорослого футболу, адже йому почали докучати травми, через які він пролікувався понад два роки. Здавалось би трагічний початок міг би стати кінцем в кар'єрі здібного гравця. В "Шальке" зрозуміли, що Кенія наврядчи повернеться до першої команди, а тому він може шукати собі нову команду.

Після Гельзенкірхена він проходив оглядини в пітерському "Зеніті", але та була якась історія з небажанням бачити в "газпромівській" команді грузинських гравців. Зрештою в "Карпатах" в нього повірили, за два сезони він став основним гравцем і одним з найкращих гравців на своїй позиції в УПЛ. За рік в нього закінчувався контракт, а отже 400 тисяч євро доволі непогана ціна за такого гравця. Чисті +400.000 євро на одному вдалому трансфері гравця.

29.06.2013 13:53, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.009058952331543 sec