Суркіс, Ярославський, КДК, CAS та інші новини з Лозани

В Україні в останні роки склалася дивна ситуація, коли раптово фани двох команд починають активно не любити один одного.

Виявляється, що тепер найбільшими ворогами в Україні є фани київського "Динамо" та харківського "Металіста". Київські фани не можуть "вибачити" команді Маркевича гарну гру та першу в своїй історія бронзу УПЛ.

В свою чергу харківські фани тепер закидають "сурківцям" відлучення від єврокубків у цьому сезоні. В якості аргументів беруть вже що завгодно, мовляв Суркіс є одним з провідних чиновників в УЕФА, а отже він посприяв відлученню команди від ЛЧ. І взагалі, активне розглядання цієї справи було саме за часів Суркіса в ФФУ, а отже він розгорнув всю цю справу так, що вона навіть дійшла до Лозани.

В свою чергу кияни нагадують як Ярославський "відкликав" зі збірної Маркевича, а також неодноразово намагався викинути Суркіса з ФФУ. Всі пам'ятають його легендарне "Бай-бай, Гріша".

Зрештою, якось взагалі забувається роль в цій справі президента "Карпат" Димінського, який свого часу побив горшки з Мироном Маркевичем. Власне через це і розкрутилася ця справа.

В Європі Україна вчергове довела, що у нас не всі вдома. Адже внутрішній конфлікт дійшов до європейських органів, а там вже не стали розбиратися, хто в чому винен і просто продублювали рішення українських органів. І нікого особливо не цікавить, що все звинувачення базується на зізнаннях тільки однієї сторони – адже це тільки "Карпати" та колишні гравці львів'ян розповідають про куплений матч, а ось "металісти" все заперечують. Слово проти слова – тобто, без якихось особливих плівок, де Красніков в чорних окулярах передає гроші Лащенкову. Але і цього вистачило українським бюрократам. Так само поступили і європейські бюрократи, які просто не захотіли розбиратися в українських реаліях.

До того ж "Металісту" не пощастило, адже УЕФА/ФІФА активно робить вигляд, що бореться з корупцією і тому шукають повсюди цапів відбивайла. І ось їм пощастило знайти "Металіст" – чергова східноєвропейська команда, яку можно без якихось наслідків провчитию. Мені наприклад важко уявити, щоб ФІФА чи УЕФА почало прискіпливо розглядати справу президента "Баварії" Улі Хьонесса, який в 90-ті незрозуміло за що відмивав гроші в Швейцарії. Цікаво, звідки у "баварців" виявилося стільки кешу, що його треба було ховати від німецьких податківців. Чи чого німецькі арбітри ховали свої гроші на швейцарських рахунках? Може там все не тільки у намаганні зменшити податки, але хтось і купляв/здавав/обслуговував "дивні" поєдинки. 

Також дуже дивує млява позиція сьогоднішньої ФФУ. Так, сьогоднішньої ФФУ вже без Суркіса, де на всіх посадах сидять тепер свої "донецькі". Хто ж заважає захищати "Металіст" сьогодні? Так, за часів Суркіса цю справу "розкрутили", але сьогодні при владі їх нема, тож переглядайте чи відміняйте це рішення.

Свого часу португальська Федерація Футболу розкрутила справу про договірні матчі в сезоні 2003/04. Тоді стало відомо і було доведено, що президент "Порту" давав хабарі арбітрам. Зрештою все обмежилося зняттям очок, умовною дискваліфікацією та штрафами. Менш розкручену "Боавішту" просто виперли до другого дивізіону, але "Порту" фактично не поніс жодного покарання.

Більше того, після років судових засідань в судах різних інстанцій "Порту" спромоглося відмінити більшість санкцій. Цікаво, що УЕФА тоді зробило вигляд наче нічого не сталося. А португальський аналог ФФУ активно працював з європейськими бюрократами, щоб "Порту" не відлучили від єврокубків. Хто ж заважає зараз українським чиновникам (вже без Суркіса) активно допомагати "Металісту"? Чомусь португальські чиновники відстоюють свої португальські інтереси, а у нас чиновник відстоює тільки інтереси "свого" олігарха.

А українські фанати... Дивно спостерігати, як прості українські люди з Києва чи Харкова цькують один одного, захищаючи "свого" олігарха проти нападок "чужого" олігарха. Зрештою, кодло Суркіса щось не поділило з кодлом Ярославського, а фани на форумах активно чубляться за інтереси "свого" президента. Типове "Пани чубляться, а в холопiв чуби трiщать". Так може годі так активно вболівати за "своїх" панів, яким все одно до власне українських інтересів. Справа тут не в тому, що Суркіс, Ярославський, Курченко, Коломойський чи Ахметов так погано керують, а в тому, що інакше вони керувати не вміють і українські інтереси їм мало цікавлять. Так чому українці так переймаються за інтереси "своїх" панів?..

25.08.2013 17:15, Статті
 

Коментарі (2)

ФК Волинь написав 31 Aug 2013 в 14:18
+1

Щось автор став на бік Ярославського і тролить Суркіса

admin написав 31 Aug 2013 в 16:40
-1

Щось Ярославський та Суркіс все ніяк не стануть на бік українського футболу та України. А їх суперечка перенесена в Лозану зрештою зашкодила українському футболові



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0078189373016357 sec