Ціна Рибалки – "Слован" за сезон зробив з Рибалки європейську зірку

Одним з відкриттів кваліфікаційних раундів цього єврокубкового сезону став ліберецький "Слован".

Одну з провідних ролей в цій команді грає арендований з дубля київського "Динамо" 23-річний Сергій Рибалка. В минулому сезоні багато в чому завдяки грі українця "Слован" здобув місце в єврокубках. Участь в кожному раунді Ліги Європи приносить команді 120-150 тисяч євро, за потрапляння до групового раунду команда отримує вже солідні 1,3 мільйони євро. Кожна перемога в груповому раунді дає щє 200 тисяч, нічия – 100. Зрештою, участь команди в одному розіграші може принести команді додатково декілька мільйонів євро – суттєва сумму для бюджетів чеських клубів, які коливаються на межі 5-10 мільйонів євро. В цьому розіграші "Слован" вже заробив 1,72 мільйони євро, а попереду ще 6 матчів групового раунду.

В першому ж кваліфікаційному раунді "Слован" не без проблем пройшов досвічений латиський "Сконто" (1:2, 1:0). В третьому кваліфікаційному раунді команді не пощастило з жеребом – вже на такій ранній стадії чехи потрапили на швейцарський "Цюріх", який свого часу попсував нерви навіть донецькому "Шахтарю" (0:4, 3:2).

Вдома чехи просто фізично перебігали "Цюріх" 2:1, а на виїзді вже просто підловили господарів на контратаці – 2:1 (Рибалка забив на 85-й хвилині).

В раунді плей-офф "Слован" знову був несіяний і потрапив на італійський "Удінезе". Чеські клуби вміють обігрувати італійців, що в минулому розіграші довела "Вікторія" з Пілзена, що пройшла зірковий "Наполі" (3:0, 2:0). Зрештою, просто кожна гра проти західноєвропейських команд гарна нагода для чехів показати товар обличчям, щоб потім відправити до Серії А чи бундесліги чергового Недведа чи Поборскі.

В першому матчі чехи покарали "Удінезе" за самовпевненість – 3:1. Рахунок в матчі відкрив наш Сергій Рибалка. В другому матчі "Слован" увесь матч відбивався, але свого досяг – 1:1. Треба відмітити, що особливо "прискіпливо" захисники італійців працювали саме з Рибалкою, на якому заробили три жовті картки. Зрештою вихід в груповий раунд Ліги Європи приніс 1,3 мільйони євро.

При жеребкуванні "Слован" потрапив до четвертого кошику, а отже на них очікували поєдинки з більш заможними/рейтинговими клубами. В суперники їм потрапили німецький "Фрайбург", іспанська "Севілья" та португальський "Ешторіл" – кращого "жеребу" для продажу своїх гравців важно уявити!

Зрештою, за рік Сергій Рибалки виріс з нікому невідомого гравця "Динамо-2", до плеймейкера, що здатний проходити "Цюріх" та "Удінезе". У нас частенько люблять привозити з Європи гравців, які показали себе щось в єврокубках чи на юнацькому рівні збірних. Здебільшого наші гранди не задумаючись можуть викласти за такого гравця до 10 мільйонів євро.

Цікаво, у скільки б київському "Динамо" обійшовся гравець молодіжної та юнацької збірної, чемпіон Європи U-19 , який непогано проявив себе в єврокубках? Цікаво, чому такі саме українці нічого не можуть показати в рідних клубах? Цікаво, де зрештою опиниться Сергій Рибалка після "Словану" – десь в Європі чи на лавці в "Динамо"?..

31.08.2013 14:40, Навколо футболу
 

Коментарі (4)

ЗАЗ-968М написав 31 Aug 2013 в 20:37
-3

Ну автор наворотил! Какая нафиг звезда? Он по сути сыграл с пол сезона в чемпионате Чехии и провел пару матчей в еврокубках. Таких игроков по всей Европе полно, так чего о нем вообще говорить? Вот пройдут всех в групе, выйдут в полу финал и потом будем разговаривать, а так очередная "звизда" из ничего

Виктор-71 написав 2 Sep 2013 в 12:51
+3

- ЗАЗу-968М -
Рыбалка, второй сезон в команде, и причем на лидирующих ролях. Автор прав!

admin написав 2 Sep 2013 в 21:35
±0

Ну можливо термін "зірка" прийнято застосовувати тільки до тих гравців, що коштують умовно кажучи 20+ мільйонів, але скажімо до нас їде стільки так звних зірок накшталт Луїса Адріано, Моледо, Марсело Бланко, Віди, Бетао чи того ж Кранчара. Зрештою ці доволі суперечливі гравці займають місця українських "рибалок". А де грати після цього нашим???

admin написав 3 Sep 2013 в 21:04
±0

А в цей час Рибалка забиває черговий м'яч за Слован :)



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013443946838379 sec