Артем Мілевський став гравцем турецького "Газіантепспору"

Нарешті завершилась трансферна епопея з переходом Артема Мілевського – наступним клубом одного з кращих нападників київського "Динамо" стане турецький середняк "Газіантепспор", з яким українець підписав контракт на три роки.

Артем Мілевський провів у системі київського "Динамо" 11 сезонів і з 57-ма голами є 5-м бомбардиром клубу в історії Чемпіонатів України. Попереду нього його палкий опопент на українських телеканалах Віктор Леоненко (61), легендарний форвард Андрій Шевченко (83), Максим Шацьких (97) та Сергій Ребров (113).

Угода з "Динамо" була дійсна до 5 вересня 2013 року. Мабуть при останньому перепідписанні контракту Суркіс розрахував, що просто так не відпустить гравця з "Динамо". Проте Артем спокійно дочекався останнього дня контракту та перейшов до Турції в якості вільного агенту.

Нагадаю, що УЕФА дозволяє підписувати клубам вільних агентів навіть після закриття трансферного вікна тільки в тому випадку, якщо гравець став вільним агентом до завершення трансферного вікна. Отже, Мілевський просто не міг перейти вільним агентом до Італії, Німеччини чи Англії, де трансферне вікно закрилося ще 1-2 вересня. Залишалося або підтримувати форму ще півроку і чекати наступного зимового трансферного вікна, або знайти варіант в якомусь з чемпіонатів, де "вікно" діятиме після 5-го вересня. Варіантів залишалося небагато: Туреччина (6-е вересня), Румунія (9-е), Росія (6-е) та Коста Ріка (12-е вересня).

Зрештою, турецький чемпіонат завдяки подовженному вікну в останні дні поповнився цілою низкою серйозних європейських гравців, які своєчасно не знайшли команду в одному з топових чемпіонатів: Джеббур ("Олімпіакос" – "Сіваспор"), Фрей ("Фулхем" – "Бешикташ"), Джалма ("Порту" – "Коньяспор"), Хоргуера ("Парма" – "Ескісехірспор"), Рамон ("Корінтіанс" – "Бешикташ"), Траоре ("Мілан" – "Ерчійеспор"), Акпала ("Вердер" – "Карабюкспор"), Брума ("Спортінг" – "Галатасарай") та інші. Доречі, разом з Мілевським до команди прийшов капітан збірної Литви Маріус Станкявічус, який останні роки грав за "Лаціо", а декілька сезонів тому цікавив дніпропетровський "Дніпро".

"Газіантепспор" після трьох турів йде на останньому місці в чемпіонаті Турції. Минулий сезон команда завершила на 10-му місці, двічі в своїй історії команда фінішувала на третьому місці (99/00, 00/01). Останній вдалий сезон для команди – 2010/11, коли команда стала четвертою та здобула путівку до Ліги Європи.

В це міжсезоння команду вже поповнив один представник УПЛ – Семір Штіліч з львівських "Карпат". Дебютувати в турецькій Суперлізі Мілевський зможе вже 14-го вересня в домашньому матчі проти "Різеспора", капітаном якого є колишній партнер Артема по "Динамо" румун Флорін Чернат.

06.09.2013 21:58, Світові новини
 

Коментарі (2)

ДК84 написав 7 Sep 2013 в 00:06
±0

выходит Миля обдурил Суркиса - и Суркис денег за него не получил, и в Европе таки устроился

admin написав 7 Sep 2013 в 00:50
+1

Ага, Міля обдурив всіх! Якщо ще і заграє, то взагалі буде бомба! Все ж турецький середняк це рівень нижче київського Динамо, може ще і почне там зажигати, якщо на нього будуть грати всією командою



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.012497901916504 sec