"Реал Сосьєдад" – "Шахтар": вчимося обігрувати іспанців на їх полі

В першому матчі групового раунду Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" у другому таймі спромігся забити двічі, здобувши таку важливу виїзну перемогу.

Українські клуби здебільшого дуже погано грають проти іспанців. Проблема здебільшого не в тому як грають наші команди саме проте іспанців, а власне у самому супернику (іспанцях), які грають просто краще за наших.

Українські середняки накшталт "Карпат", "Ворскли", "Металурга" Д чи "Чорноморця" просто поступаються за класом виконавців своїм іспанським опонентам з середини іспанської турнірної таблиці. А ось у Лізі Чемпіонів треба на забувати, що від Іспанії грають команди рівня "Барси" чи "Реала", які в свою чергу сильніше за наших грандів. 

Зрештою, за 23 роки в єврокубках українські клуби зіграли з іспанцями 35 матчів – 7 перемог за українцями, 10 нічиїх та 18 поразок. Різниця м'ячів – 42 на 60. Навіть такі показники у протистоянні з іспанцями треба завоювати, адже тільки з "Барсою" наші грали 14 разів, а з "Реалом" – 8 разів.

Навіть перший тайм матчу з "простим немадридським" "Реалом" залишав мало шансів на остаточну перемогу. Але зрештою досвід Луческу взяв гору, і два голи Алекса Тейшейри здобули для "Шахтаря" такі важливі три виїзні очки.

Іспанська преса бідкається на брак досвіду їх "Реалу", але таке вже життя – декілька сезонів тому "Севілья" невимушенно рознесла "Карпати" (0:4, 0:1) – тепер українці повертають борги.

Також треба відмітити загальну третю виїзну перемогу українських команд проти іспанців – до цього було тільки дві перемоги: легендарні для киян 4:0 проти "Барси" в 97-му, та донецькі 3:2 проти "Барси" в 2008-му.

18.09.2013 22:06, Статистика
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.011553049087524 sec