Юрій Яковенко офіційно став гравцем французького "Аяччо"

На цьому тижні аутсайдер французької Ліги 1 "Аяччо" офіційно підписав контракт з перспективним українським півзахисником Юрієм Яковенко. Профіль гравця вже зявився на офіційному сайті команди.

Яковенко починав свою кар'єру в київській "Оболоні", де і грав до минулого сезону. Проте взимку він був змушений шукати нову команду через розформування київського клубу. Останні півроку він провів у складі дубля дніпропетровського "Дніпра", а влітку почав шукати собі команду закордоном. Ще на початку трансферного вікна віе ледь не перейшов до голандського "Твенте", проте сторони не змогли домовитися – клуб хотів підпісати його на 5 років, але гравець погоджувався тільки на три роки.

Свого часу його брат Олександр Яковенко підписав 5-річну угоду з "Андерлехтом", після чого йому довелося всі 5 років відіграти за бельгійців.

"Аяччо" – типовий французький середняк-аутсайдер, минулий сезон команда закінчила на 17-му місці. За свою 103-річну історію команда нічого не вигравала. Проте сьогодні команда представляє собою дуже цікавий колектив. Влітку команду очолив відомий італієць Фабріціо Раванеллі ("Ювентус", "Олімпік", "Мідлсборо", "Дербі", "Перуджа"), який останні два роки тренував юнацьку команду "Ювентуса".

В нападі команди грає відомий румунський нападник Адріан Муту. В півзахисті команди грає колишня зірка "Сошо" та "Осера" Бенуа Педретті. Також знайшов себе в команді колишній гравець київського "Динамо" мароканець Шахір Белгазуані.

Цікаво, що сам Яковенко народився у французькому місті Монбельяр, коли його батько Павло Яковенко грав за "Сошо".

02.10.2013 22:36, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013735055923462 sec