Официальное разъяснение FARE про украинские национальные символы

К сожалению по украинским СМИ пронеслась целая волна комментариев и мнений специалистов про запрещенные флаги на украинских стадионах, которые не имеют ничего общего с действительностью. ALLPLAYERS.in.UA решил разобраться в этом вопросе и оцифровал интервью официального представителя FARE, координатора образовательных программ FARE по Восточной Европы Павла Клименко (из интервью Громадському Радио)::

"Журналіст: Перелік такий є на сайті, але там виявилася плутанина. Чи це реальний перелік чи ні?

FARE: Ні, ЦЕ НЕ ПЕРЕЛІК ЗАБОРОНЕНИХ СИМВОЛІВ. Те що цитується у деяких медіа, там де вказані Бандера та червоно-чорні прапори це посібник ФАРЕ, який був виданий ще у 2011 році. Практичний посібник, він називається Посібник з моніторингу образливих та дискримінаційних символів на Європейських стадіонах.

Журналіст: А чому ж там у 2011 році з'явився Бандера?

FARE: Справа в тому, що це практичий посібник, тому символи до нього включені на основі практичного досвіду моніторингу. Справа в тому що якщо ви наприклад подивитесь на це зображення, де поруч з прапорами Бандери ми бачимо кельтський хрест. Розумієте, тобто на основі практичного досвіду на стадіонах такі прапори найчастіше вивішуються поряд з нацистською символікою. І поряд створюються дискрімінаційні дії на стадіоні...

Журнасліст: Кельтський хрест використовує і київське Динамо, і ультрас Дніпра, і ультрас Карпат. Це заборонено?

FARE: Так, кельтський хрест це являється одним з найбільш відомих неонацистських символів у світі. Після заборони свастики, якщо він використовується поза контекстом шотландських та ірландських релігійних обрядів, це є відвертий символ руху Вайт Пауер, який проголошує вищість білої раси"

Тоесть, Бандера и Шухевич не запрещены, как бы этого не хотелось целому спектру якобы аполитичных болельщиков, которым Ильичевец не мешает, а вот Бандера просто жить спокойно не дает!

Сама логика FARE довольно странная. Портреты Бандеры и Шухевича, красно-черный флаг не являются нацистскими символами, но возле них наблюдатели FARE часто видели кельтский крест, который является запрещенным символом. Если следовать такой логике, надо было бы вносить в список также жовто-блакитний прапор, ведь ультрас им тоже пользуются и где-то рядом наверняка найдется кельтский крест.

В итоге в это вцепились борцы с украинскими национальными символами и вместо борьбы с символами расизма (кельтский крест, свастика) мы увидели оживленную борьбу с украинскими символами. Кельтский крест никого из "борцов" особо не трогает, а вот символы украинской борьбы за Независимость многим стали поперек горла.

Тож як казав Бандера, ніщо не зупинить ідею, час якої настав! Боротися проти символів Незалежної України вже пізно – час України настав!

 

P.S. Прослухати аудіо-версію інтерв'ю можна тут: https://soundcloud.com/hromadske-radio/fare-04-10-13

P.P.S. Всім борцям з червоно-чорними прапорами українських націоналістав пропоную так само активно долучитися до боротьби проти червоних прапорів комуняк! Також пропоную боротися за переіменування ФК Іллічівець у щось пристойне!

10.10.2013 21:28, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013048887252808 sec