Зимовий трансферний період без легіонерів?

За два дні відкривається зимове трансферне вікно в Україні. Цього разу першу скрипку мабуть будуть грати саме українські гравці.

Останні події в українському футболі розвалили одразу дві команди УПЛ – "Кривбас" та "Арсенал". На ринку опинилось приблизно 60 гравців високого рівня в статусі вільних агентів, які тепер будуть намагатися знайти собі роботу в Україні. З України поїде мало хто з цих гравців...

В одному зі своїх післяматчових разборів навіть Кварцяний погрожував своїм підопічним, що мовляв понабирає собі зараз гравців з "Арсеналу", а своїх повідсилає до Першої Ліги. Багато хто з підопічних мабуть розуміє, що так воно і є :)

Взагалі, треба знати скільки коштує економіці України кожен гравець-легіонер. Наприклад, нещодавно сербський легіонер "Карпат" Іван Мілошевіч відсудив у свого клубу зарплату за 5 місяців, а це 97 тисяч доларів. Тобто, зарплата посереднього легіонера в клубі, який два сезони поспіль ледь не вилітав з УПЛ. Рік гри такого заробітчанина обходиться українським клубам десь у 240 тисяч доларів на рік. У кар'єрі Мілошевіча нема жодного матчу за сербську молодіжку чи національну збірну. Він ніколи не грав у топових сербських клубах "Партізан" чи "Црвєна Звєзда". Простий легіонер-заробітчанин без якихось особливих успіхів заробляє в Україні шалені гроші. Що вже казати про топові українські клуби, які намагаються затоваритися в Європі товаром гатунком повище. Цікаво також, що легіонери є в кожному українському клубі УПЛ, незважаючи на підсумкове місто команди.

Зрештою, що таке 240 тисяч доларів на рік? Скажімо, створення одного робочого місця в малому бізнесі в Україні коштує 4,5 тисячі гривень, на великих підприємствах – 200-300 тисяч гривень. Тобто, ціна одного невідомого легіонера в українському клубі-аутсайдері дорівнює ціні створення від 6 до 400 нових робочих місць. Сподіваюсь, що це міжсезоння обійдеться без нового завозу легіонерів до України...

29.12.2013 01:40, Українські новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0099360942840576 sec