"Шахтар" вкотре довів високий клас своїх гравців

На цьому тижні донецький "Шахтар" провів два дуже класних трансфери.

Одразу два провідних гравця команди були продані до відомих світових клубів-брендів. Обидва бразильці залишили команду за дуже гарні гроші.

Дуглас Кошта став гравцем мюнхенської "Баварії" – за нього заплатили 30 мільйонів євро. На початку 2010 "Шахтар" виклав за гравця "Греміо" 6 мільйонів євро – тоді думали, що це шалені гроші за гравця, який ледь рік пограв на дорослому рівні.

Проте у "Шахтарі" працюють професіонали. Якби ми не любили Луческу, але у нього гравці ростуть. Можливо, це не завжди українські гравці, але він дуже якісно ростить гравців на продаж. За 5 років Кошта доріс до збірної Бразилії, дебютувавши у першій команді у листопаді 2014 року.

Якби ми не критикували Луїса Адріано, не нагадували йому про fair-play, не називали його "деревом", але "Шахтар" продав навіть такого форварда. Не найсильніший бразилець у 28 років перейшов до легендарного "Мілану". Так, це вже не той клуб, яким ми його знали за часів Шевченка, минулого сезону вони фінішували на 10-му місці. Проте заплатили за нього 8 мільйонів.

А до цього за ним спостерігала "Рома", а тиждень тому він ледь офіційно не став гравцем "Аль-Ахлі". Проте "Мілан" – це бренд. Щоб зрозуміти, чого ж його таки запросили до Серії А варто звернути увагу на його результативність – 77 м'ячів у 162 матчах ЧУкра, а це 13-14 місце у списку кращих бомбардирів Чемпіонату України.

Фернандіньо до "Манчестер Сіті" за 40 мільйонів євро, 25 мільйонів від "Борусії" Д за Мхітаряна, Вілліан до "Анжи"/"Челсі" за 35 і т.п. Навіть Чигринського вдалося продати у "Барселону". Так, "Шахтар" поки єдиний клуб в Україні і Східній Європі, який продає своїх гравців до клубів рівня "Барселони" чи "Баварії".

Сусіднє київське "Динамо" із року в рік продовжує контракти зі своїми гравцями, які зрештою завершують кар'єру на лавці чи десь у футбольних селах. Легіонерів купляють, але не можуть продати і вони потім грають у якихось КПРах чи "говерлах".

Можна любити чи не любити "Шахтар", але у них треба повчитись всім українським клубам, як продавати своїх гравців за великі гроші у Європу.

03.07.2015 21:15, Статті
 

Коментарі (6)

Игорь написав 5 Jul 2015 в 13:29
±0

И чего вы все так не любите Луческу? на счет украинских игроков - а сможет ли условный Гринь или Караваев заменить Косту, и дорасти до уровня Баварии? даже мне этого хотелось бы, но ооочень маловероятно. А Мистер работает на результат

admin_231 написав 5 Jul 2015 в 14:43
±0

Луческу часто быкует и валит все на арбитров. У него будут виноваты все кроме него.

Растить игроков он умеет, он ставит игру и реально в тренерском плане ему в УПЛ может только Маркевич может противостоять.

Однако в его команде в звезд вырастают бразильцы, а не наши и не условного Шевчука или Степаненко продают за миллионы, а иностранцев. Я понимаю, что наши ногомячисты реально еще те деревья бывают, но Брандао, Луис Адриано, Дентиньо или Исмаили не так чтоб и крутые игроки, но шанс дают им.

admin_231 написав 5 Jul 2015 в 14:44
±0

Если Караваева или Гриня начнут ставить, то вырастет. Степаненко или Ракицкого начали ставить, бо так лимит требовал и ничего стали игроками основы - может даже уедут куда-то, хотя снова-таки помним о лимите скорее всего нет.

admin_231 написав 5 Jul 2015 в 14:45
±0

А так пост кажись вышел на удивление за-шахтерский и противо-динамовский.

Качество легионеров дает о себе знать. Бразильцы из Шахтера уходят в европейские гранды. Бетао из Динамо ушел в Эвиан, который вылетел в Лигу 2 - почувствуйте разницу.

Игорь написав 5 Jul 2015 в 16:35
±0

только что посмотрел матч Шахтер-Монако, как раз можно было сравнить игру Марлоса и Гриня. сразу видно, кто Косту заменит. несложно понять, какая у меня команда любимая, и потому я за то, чтоб играл сильнейший.
по поводу Шевчука и Исмаили, тут все четко, Слава крут, и национальность второго никакого значения не имеет.
про арбитров - Луческу мне кажеться еще не дорос до уровня Ротаня))
ну а Адриано в Милане, и думаю получится у него не хуже чем у Чигринского или Белика, вот после таких вояжей украинцев особо брать и не хотят, и Луче здесь вообще не причем

admin_231 написав 5 Jul 2015 в 17:11
±0

Белик вообще ехал в Бохум только в аренду на полгода, толком даже не понятно зачем. Этот вояж в Германии никто не заметил.

Чигринский - травмы и это Барса. Жаль, что вернулся в ШД, а не ушел в аренду в Сарагосу.



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0097248554229736 sec