"Карпати" проводять показовий трансфер до "Севільї"

Львівські "Карпати" провели показовий для всіх клубів УПЛ трансфер, продавши свого молодого вихованця до клуба іспанської Прімеро.

Іспанська "Севілья" купила 18-річного півзахисника "Карпат" Марьяна Шведа за 1 мільйон євро. Угода розрахована на 5 років, "Карпати" отримають 30% від суми подальшого трансферу гравця. На початку Швед буде заявлений за другу команду "Севілья Атлетіко", що грає у Сегунда В (місцева третя за силою ліга).

Декілька років тому "Карпати" почали відмовлятись від легіонерів, поступово викидали з основи дорогих місцевих гравців, пропонували нові облегшені контракти. Зрештою команда почала робити ставку на власну молодь. Спочатку всі скептично ставились до такої зміни трансферного вектору, проте зрештою за короткий час до основи пробились одразу декілька гравців – Швед, Костевич, Чачуа, Страшкевич, Гуцуляк, Пучковський та інші.

Також "Карпати" ледь не першими в УПЛ з клубів другого ешелону навчились продавати гравців до Європи. Бразилець Даніло Авелар був проданий у "Кальярі" транзитом через "Шальке". Іспанець Борха Гомес був проданий до "Гранади" (800 тисяч євро), Лукас – транзитом через "Динамо" до ПАОКа (700 тисяч). Грузин Леван Кенія перейшов до дюсельдорфської "Фортуни" (400 тисяч). Сергій Зеньов перейшов до "Блекпула", Семір Штіліч – до "Газіантепспора".

"Карпати", здається, першими з українських клубів середину турнірної таблиці навчились ростити гравців та продавати їх в Європу. Виявляється, на футболі можна заробляти навіть в Україні.

05.08.2015 00:22, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.015318870544434 sec