Український футбол в ексклюзивному форматі

З нового сезону в УПЛ тепер гратиме всього 12 команд. Поступово український футбол вищого рівня стає ексклюзивним явищем — матчі команд вищого дивізіону можуть вживу бачити все менше глядачів. І якщо раніше Київ та Донецьк представляли в чемпіонаті декілька команд, з яких реально грали для глядачи тільки «Динамо» та «Шахтар», то тепер з футбольної еліти непомітно пішли «Арсенал» та «Металург» Д — ніхто цього і не помітив.

Всі ці роки наші футбольні гранти бідкались, що їм важко готуватися до матчів єврокубків через чемпіонат України. Мовляв, мало серйозних команд, які можуть по-справжньому протистояти гравцям наших лідерів. Багато прохідних матчів для лідерів і саме це заважає вже нашим грандам показувати щось путнє у Європі.

Хоча, чи винні інші команди ліги, що «Динамо» та «Шахтар» можуть собі дозволити купити гравців за 5-10 мільйонів євро, а всі інші — ні? Взагалі, вся наша ліга роками була одним великим марнотратцтвом та розпилом грошей. Зараз, ми дізнаємось, що той чи інший клуб УПЛ заборгував своїм гравцям мільйони доларів зарплатні. Сотні тисяч доларів за рік, десятки тисяч на місяць — це були нормальні ставки навіть для середніх команд УПЛ.

І це при тому, що наші клуби не заробляють грошей. У останній довоєнний сезон середня відвідуваність була на рівні 12,6 тисяч. Зараз це всього 3-4 тисячі.

Звичайно, можна у всьому звинуватити вболівальника, що не ходить не футбол і взагалі не хоче витрачати гроші. Проте звідки у людей гроші ще й на футбол? Та ще й стільки, щоб вистачило власникам клубів на фінансування їх забаганок.

Зрештою, у нас в УПЛ роками стабільно грали один одного 200-300 гравців. Все що могло рухатись також грало в молодіжній першості, де роками бігали «перспективні» 20-річні лби. В цей час професійний дорослий футбол залишав то одне, то інше місто. Зменшувалась кількість а гравців, що задіяні в Першій та Другій лізі.

І ось тепер було обрано ще одне рішення для «популяризації» футболу — лігу зменшено ще на дві команди. Ще менше кількість гравців буде грати по декілька разів на рік один проти одного. А зараз, коли грошей стане ще менше, то ще менше стане якісних легіонерів.

Весь УПЛ повернеться до рівня початку 2000-х гравців, коли окрім «Динамо» та «Шахтаря» більше нікого не було. Хоча і там скоро у власників команд почнуться проблеми, бо грошей в країні немає.

А ще до цього в цей важкий час футбол очолили ще ті «спеціалісти». У ФФУ керує якийсь Андрій Павелко — яким боком людина, що голосовувала проти антикорупційних законів, до футболу? Звідки він з'явився? І зараз з кожного кутка тільки й чути «павєлко сказав», «павєлко відмітив».

В УПЛ до керма став якийсь Генінсон. Почали хутко ділити права на телетрансляції — ніхто не питає, де брати гроші людям на ті трансляції, але вже почали їх ділити. Також дивно, яким чином бакалавр готельної справи опинився в українському футболі. Кажуть, що він одружився на дочці Володимира Ковалевського, що будував «Донбас-Арену». Потім знайомство з Колесніковим, керівна посада на НСК «Олімпійському» і тепер вже в УПЛ. Отакі люди з вулиці будуть очолювати наш футбол. Хоча який він наш? Він належить олігархам, які собі грають для втіхи в ці народні ігри.

Хліба та видовищ — у наших можновладців та олігархів погано і з хлібом, і з видовищами для народу.

19.03.2016 19:33, Статті
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.015466928482056 sec