"Український" слід у бундеслізі сезону 2015-2016

Сьогодні завершився регулярний сезон у німецький бундеслізі. Цього року в бундеслізі зіграли одразу декілька українських легіонерів, а також дуже впевнено провели сезон колишні легіонери з Української Прем'єрліги.

"Баварія" Мюнхен. Вчергове чемпіоном Німеччини стала мюнхенська команда. Одну з ключових ролей у команді зіграв бразильський легіонер Дуглас Кошта, який влітку минулого року прийшов за 30 мільйонів євро з донецького "Шахтаря". Він став другим в бундеслізі за кількістю асистів (14).

Бундесліга: 27 матчів, 4 голи, 14 гольових пасів

ЛЧ: 11 матчів, 2 голи, 4 паси

Кубок Німеччини: 3 матчі, 1 гол

Суперкубок: 1 матч

Загалом за сезон у Дугласа Кошти: 42 матчі, 7 голів, 18 гольових пасів.

"Борусія" Дортмунд. Цього сезону команда знову стала віце-чемпіоном. Вірменський легіонер Генріх Мхітарян став одним з кращих гравців бундесліги, хоча ще рік тому журналісти називали його ледь не найгіршим трансфером бундесліги/століття/"Борусії". Пройшов рік, і цей сезон Мхітарян завершив як кращий гравець бундесліги за версією Kicker – середній бал 2,57. Також він став кращим асистентом бундесліги (20).

Бундесліга: 31 матч, 11 голів, 20 гольових пасів

ЛЧ: 11 матчів, 2 голи, 6 пасів

ЛЄ: 4 матчі, 5 голи, 6 пасів

Кубок Німеччини: 5 матчів, 5 голів, 2 асиста

Загалом за сезон у Мхітаряна: 51 матч, 23 голи, 32 гольових пасів. 

"Байєр" Леверкузен. Команда виборола третє місце та пробилась до Ліги Чемпіонів. В цьому сезоні своїм шансом пробитись до першої команди скористався український легіонер Владлен Юрченко. Хоча ще в першій частині сезону здавалось, що заграти в першій бундеслізі йому не вдасться, проте у другому колі він скористався травмами основних гравців та провів декілька чудових матчів. Керівництво оцінило його прогрес та подовжило угоду з ним ще на два роки.

Бундесліга: 7 матчів, 1 гол

ЛЧ: 2 матчі

ЛЄ: 1 матч

Кубок Німеччини: 1 матч, 1 гол, 1 гольовий пас

Загалом за сезон у Юрченка: 11 матчів, 2 голи, 1 гольовий пас.

Дуже важкий для себе сезон провів Адмір Мехмеді, що влітку минулого року прийшов до команди з "Фрайбурга". Колишній форвард київського "Динамо" на новому рівні поки не зміг пробитись до основи одного з лідерів бундесліги і сезон провів, виходячи на заміну.

Бундесліга: 28 матчів, 2 голи, 7 гольових пасів

ЛЧ: 7 матчів, 5 голів

ЛЄ: 4 матчі

Кубок Німеччини: 2 матчі

Загалом за сезон у Мехмеді: 41 матч, 7 голів, 8 гольових пасів.

"Борусія" Менхенгладбах. У запеклій боротьбі команда колишнього київського динамівця Раффаеля фінішувала на четвертому місці та забезпечила собі участь і кваліфікації ЛЧ. Бразилець видав дуже пристойний сезон, ставши 5-м гравцем бундесліги за показником гол+пас (13+10).

Бундесліга: 31 матч, 13 голів, 10 гольових пасів

ЛЧ: 6 матчів, 2 голи, 1 гольвовий пас

Кубок Німеччини: 2 матчі, 2 гольові передачі

Загалом за сезон у Мехмеді: 39 матчів, 15 голів, 13 гольових пасів.

"Шальке" Гельзенкірхен. Команда Газпрома так і не змогла вибороти путівку до Ліги Чемпіонів. Допомогти їй в цьому у другій частині сезону хотів орендований у київського "Динамо" мароканець Юнес Беланда. Загалом провів півроку непогано, але цього мабуть не вистаче, щоб його викупили німці.

Бундесліга: 15 матчів, 2 голи, 1 гольовий пас

ЛЄ: 2 матчі

Загалом за півсезона у Беланди: 17 матчів, 2 голи, 1 гольовий пас.

"Вердер" Бремен. Центральним матчем останнього туру стала домашня перемога команди Віктора Скрипника над "Айнтрахтом". Вона і забезпечила команді 13-е місце, хоча практично всю другу частину сезону команда пленталась у зови вильоту.

Взагалі, проблеми "Вердера" почались не сьогодні і не через Скрипника. В 2008-2011 році команда проводила реконструкцію "Везерштадіону", яка обійшлась у непередбачюванні 76 мільйонів євро. Востаннє команда грала у ЛЧ в сезоні 2010/11, саме тоді команда мала бюджет на рівні 120 мільйонів євро прибуток на рівні 8 мільйонів євро. Після цього три невдалих сезони, що загалом коштували клубу 32 мільйонів збитків. Також бюджет команди зменшився до рівня 90 мільйонів євро.

А ще була ціла серія невдалих трансферів – Веслі, Арнаутовіч, Екічі, Еліа.

Власне, одна з причин, чому в минулому сезоні тренером було призначено Скрипника були гроші. Будь-який досвічений тренер буде коштувати більших грошей, він захоче мільйони на підсилення, а їх нема. Зрештою, спробували зі Скрипником. Гра більш-менш налагодилась і вирішили спробувати з ним і далі.

Загалом склад "Вердера" коштує десь 60 мільйонів євро – це якраз 13-й показник в бундеслізі. Команда забила 50 голів – це шостий показник в бундеслізі, але пропустила шалені 65 голів – гірше тільки у "Штутгарта" (75). Але були і успіхи – команда дісталась півфінала Кубка Німеччини, де без питань програла "Баварії". Що і казати поки що про команду, яка врятувалась завдяки поверненню до команди 37-річного Клаудіо Пісарро (14 голів у 28 матчах).

"Штутгарт". Поки український тренер врятував свою команду від вильоту, а от українські гравці не допомогли "Штутгарту" залишитись у бундеслізі. Взимку до команди прийшов нападник київського "Динамо" Артем Кравець. Але він повторив долю Олексія Бєліка, коли сходу заграти в Європі не вийшло. Посередній гравець не допоміг посередній команді. За названі 4 мільйони євро ніхто його не буде випукати, тим більше для другої бундесліги. А гравцю треба реально подивитись на свій рівень. Це тільки в Україні гравцям такого рівня можуть платити такі гроші, в Європі все виявляється набагато складніше.

Бундесліга: 15 матчів, 1 гол, 2 гольових паси

Кубок Німеччини: 1 матч

Загалом за півсезона у Кравця: 16 матчів, 1 гол, 2 гольових паси.

Партнером по атаці для динамівця був ще один українець Борис Тащі, що почав сезон у третій бундеслізі за другу команду "Штутгарта". Він показував дуже гарну гру і переріс рівень другої команди. Перейти до першої команди допомогли проблеми у першій бундеслізі, де походу сезону було змінено тренера. Тимчасовим виконуючим обовязку було призначено тренера другої команди Юргена Крамни, що одразу залучив Тащі до тренувань у першій команді. Нажаль, взимку запросили Кравця, що "вкрав" частину ігрового часу у Тащі. Зрештою, з Тащі було подовжено угоду ще на два роки і він скоріш за все буде грати наступний сезон у другій бундеслізі.

Третя бундесліга (за "Штутгарт II"): 19 матчів, 6 голів, 2 гольові передачі

Перша Бундесліга: 9 матчів, 1 гольовий пас

Кубок Німеччини: 1 матч, 1 гольовий пас

Загалом за сезон у Тащі: 29 матчів, 6 голів, 4 гольових паси.

Ще одним українцем в "Штутгарті" був боснієць Тоні Шуніч (екс-"Зоря" Луганськ), що влітку минулого року прийшов до команди з "Кубані". Першу частину сезону потрапляв до основи, але втратив місце в основі у другій частині. Чи залишиться в команді залежить від тренера, адже з захистом команді треба щось робити.

Бундесліга: 19 матчів, 1 гол

Кубок Німеччини: 3 матчі, 1 гол

Загалом за сезон у Шуніча: 22 матчі, 2 голи.

 

14.05.2016 20:44, Статті
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.013195991516113 sec