Денис Олійник залишить голандський "Вітесс"

Досвічений українець вирішив залишити голандський клуб і влітку буде шукати нову команду як вільний агент.

Два роки тому Денис Олійник доволі несподівано вирішив почати все спочатку, після того як посварився з Хуанде Рамосом та вимушений був грати за дублерів "Дніпра". Здавалось, що ми вже наврядчи побачимо його на серйозному рівні, проте він перейшов до голандського "Вітесса" з Арнема. Ця команда є таким собі фарм-клубом лондонського "Челсі", який награє молодих гравців в чемпіонат Голандії.

В першому ж сезоні Олійник показав напрочуд вдалу гру, його команда фінішувала на 5-м місці, всього на один пункт відставши від "Фейєноррда" та на 4 "АЗ Алкмаара". В плей-офф за місце у Лізі Європи були подолані "Зволе" та "Херенвен" і команда здобула путівку до ЛЄ.

Загалом у сезоні 2014/15 на його рахунку 3 голи у 30 мачтах Eredivisie, 5 гольових передач та 2 жовті картки. В Кубку Голандії – 2 матчі, 1 гол та ще один матч у плей-офф Ліги Європи.

У сезоні 2015/16 "Вітесс" фінішував лише девятим і два очки не дотягнув до плей-офф ЛЄ. Українець то виходив в основі, то на заміну – забив 5 голів у 25 матчах. Сам сезон почався з вильоту на першій же стадії ЛЄ від англійського "Саутгемптона" (0:3, 0:2) – Олійник грав в обох матчах. В Кубку Голандії один гол в одному матчі.

Олійнику всього 28 років, він спромігся заграти в Європі. Наврядчи він буде/зможе повернутись в Україну, бо там на гравця з його зарплатнею та амбіціями "чекає" або "Динамо" (виключено), або "Шахтар" (наврядчи). Залишається шукати собі долі далі в Європі, а за гравцями з Eredivisie ретельно дивляться в єврпейських чемпіонатах.

P.S. Може йому спробувати себе у бундеслізі, де непогано працює його агент Андрій Головаш?

18.05.2016 23:12, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.016093015670776 sec