"Дармштадт" – шанс для українського футболу

В літнє міжсезоння одним з ньюсмейкерів українського футболу став маловідомий німецький клуб "Дармштадт", що підписав одразу трьох українських футболістів. В бундеслізі роками не грали українські гравці, а тут одразу троє в одному клубі.

В цьому сезоні "Дармштадт" наврядчи побореться за щось серйозне і буде скоріш намагатись не вилетіти до другої бундесліги. Саме в цьому йому зможуть допомогти досвічені українські гравці.

Так вже сталось, що в футбольному світі існують сталі футбольні ринки. Якщо якомусь клубу треба дешево і сердито підсилитись, то завжди можна знайти гравця в Бразилії, на Балканах чи ще десь — такий собі розподіл праці в фубольному світі.

Але ці країни йшли до статусу постачальників футбольних талантів роками. Україна на цьому ринку залишалась скоріш «terra incognita» — українські гравці були невідомі, їх середній рівень нічим особливо не відрізнявся від сусідів, а українські агенти не мали зв'язків, щоб «продати» своїх підопічних до європейських команд. Зарплати в українському футболі в довоєнні роки зростали і мало хто взагалі хотів залишати рідну УПЛ заради іноземного варіанту.

Але часи змінились, зарплати впали і тут виявилось, що українські гравці в футбольній Європі нікому непотрібні. Взагалі нікому. За все літнє міжсезоння жоден українець не поїхав на оглядини до Серії А, АПЛ чи французької Ліга 1. В бундеслізі тільки «Дармштадт» наважився переглянути українців та підписав наших. Дмитро Льопа їде на оглядини до хорватського "Осієку", а самі хорвати підбирають собі варіанти по всьому світу.

Українських гравців не знають і не бачать в Європі. Роками наші агенти возили підопічних до Росії, Азербайджану чи Казахстану. Португалія, Бельгія чи Голандія залишались для наших невідомим світом. Повторюється проблема 90-х років, коли колишні радянські гравці змогли знайти собі клуби максимум в Ізраїлі, Греції, Угорщині чи на Кіпрі. В цей же час гравці з Югославії спокійно пережили розпад на окремі країни і ще за югославських часів могли грати закордоном. Про них знали і їх брали, бо балканці чи бразильці вже мають історію успіху в Європі.

В українців у "Дармштадті" є унікальна можливість показати футбольній Європі, що наші гравці можуть грати на рівні бундесліги і «дешево і сердито» можуть підсилити будь-яку команду.

24.08.2016 01:05, Статті
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0094029903411865 sec