"Вердер" звільнив Віктора Скрипника з посади головного тренера

"Вердер" Бремен залишився на останньму місці в бундеслізі після виїзної поразки у третьму турі проти менхенгладбаської "Борусії" 1:4.

Ця поразка стала останньою краплею для керівництва "музикантів" після чого було звільнено головного тренера українця Віктора Скрипника та його тренерський штаб. Загалом ця поразка стала четвертою в сезоні, адже в Кубку Німеччини команди вилетіла від заштатного "Лотте" (1:2).

Поразка в першому турі на виїзді від "Баварії" 0:6 хоча і була болючою, але там ніхто не мав особливих ілюзій щодо класу двох команд. Найважливішим видається, що був матч другого туру проти "Аугсбурга" 1:2 – в цьому матчі команда повинна була набирати очки проти такого ж середняка-аутсайдера.

Зрештою було годі чекати чогось кращого від виїзного матчу з "Борусією" М, що грає в Лізі Чемпіонів та чудово грає вдома. 1:4 та 0:4 одразу після першог тайму розставили все на свої місця.

В коментарях вболівальники пригадують керівництву, що влітку воно стало на бік Скрипника та звільнило спортивного директора Ейчіна. Але були за ці два неповні роки і непогані відрізки.

Віктор Скрипник очолив першу команду "Вердера" після того, як після 9 турів у сезоні 2014/15 команда йшла на останньому місці та мала в своєму активі всього 4 пункти. Скрипник змінив на тренерській лаві Робіна Дутта та повинен був дограти з командою перше коло. Перше коло команда завершила домашньою перемогою над дортмундською "Борусією" 2:1, що дало змогу піти на зимовий відпочинок на 16-му місці.

Зрештою керівництво призначило українця головним тренером і здається нарешті в команди з "Везерштадіона" пішла гра. За друге коло команда набрала аж 26 очків та завчасно забезпечила собі місце в першій бундеслізі на наступний сезон. Команда фінішувала на 10-му місці і за кращого перебігу деяких ігор могла б навіть вийти до Ліги Європи. Того сезону для шостого місця "Шальке" вистачило всього 48 очок. Керівництво та вболівальники почали серйозно думати про потрапляння команди до зони єврокубків. Але...

Влітку 2015-го команда продала двох своїх кращих гравців – Деві Зельке (5 млн євро, "РБ Лейпциг") та Франко Ді Санто (6 млн євро, "Шальке"). Керівництво вимушене ще й досі розбиратись зі старими боргами за реконструкцію стадіону та за невдалі трансфери 2010-2014 років. Сезон 2014/15 команда закінчила зі збитками усього у 5,9 мільйонів євро – це навіть не порівняти з -13,9 млн. євро у сезоні 2011/12.

Сезон 2015/16 команда почала теж важко, але тут "Вердеру" просто пощастило – у вересні команда підписала 37-річного легендарного Клаудіо Пісарро, з яким Скрипник ще грав разом. І перуанець почав забивати – 14 голів у 28 матчах!

Перше коло – 15 пунктів і 16-е місце. Про ЛЄ можна було забути. Спортивний директор Томас Айхін починає сваритись з керівництвом і хоче міняти Скрипника. Керівництво, що все складається з колишніх гравців "Вердера", які ще грали з Віктором в одній команді стає на бік тренера. Ситуація чимось схожа на проблеми київського "Динамо", що робить ставку на "своїх".

В другому колі в останньому турі в домашньому поєдинку проти "Айнтрахт" Ф (1:0) команда рятується від перехідних ігор. З 38 пунктами "Вердер" фінішує 13-м. В Кубку Німеччини команда в півфіналі вилітає від "Баварії" (0:2) – чуда не сталося.

Одразу по завершенню сезона знову розгорається сварка між Айхіном та "Вердером", зрештою йому доводиться залишити команду. Зі Скрипником та його тренерським штабом подовжено угоду до 2018 року. Команда без особливих придбань починає готуватись до сезону, але напруженність відчувається.

Зрештою команда стартує дуже невдало. Гра не йде. Пізарро травмований і пропускає початок сезону. Дива не трапилось.

За два роки Віктор Скрипник 70 разів виводив команду в якості головного тренера – 26 перемог, 14 нічиїх, 30 поразок, різніця м'ячів 106:130.

Будемо відверті, до цього йшло, але також треба розуміти, що у кращі часи він би ніколи не очолив команду. Клубу треба економити, і навіть його призначення було частково економічно вимушенним.

Скрипник став першим українським тренером в серйозній європейській команді. Українець отримав досвід першої бундесліги. Можливо тепер йому буде легше знайти собі команду у 2-й чи 3-й бундеслізі.

18.09.2016 16:59, Світові новини
 

Коментарі

Поки коментарів ніхто не залишав - будьте першим! :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.012042045593262 sec