Чому до збірної України часто викликають хворих та одних й тих самих?

Перед кожним матчем збірної України виникають питання про викликаних гравців. Громадскість завжди здивовано спостерігає в таборі збірної то трамвованих виконавців, то гравців, що зараз не проходять до основи своїх клубів чи не мають взагалі ігрової практики. Були часи, коли до збірної їздили ледь не набирати форму чи за ігровою практикою.

Загалом кількість ігор за збірну та заграність за неї має неабияке значення, якщо гравець зацікавить якийсь англійський клуб. Англійська Премьєр-Ліга історично дуже агресивно обирає до своїх лав тільки кращих іноземців. Точніше, тільки кращих з... гірших країн світу :) Правова система ЄС не дозволяє дискримінувати ЄСвських іноземців, тому по АПЛ бігає величезна кількість іспанців (30), французів (28) чи голанців (26), про яких навіть мало хто колись чув.

Ті, кому не пощастило «народитись» в футбольному ЄС, намагають собі організувати відповідний паспорт. Частина бразильців має португальські паспорти, сенегальці – бельгійські чи французькі. Практично всі аргентинці в АПЛ мають іспанські чи італійські паспорти. Іноді навіть цілком законно, бо колись їх далекі родичі переїхали в Аргентину.

Але для представників країн футбольного третього світу, що не входять до ЄС та ЄЕП (European Economic Area), діють спеціальні правила. Раніше треба було зіграти у 75% матчів національної збірної за останні два роки, при чому збірна в середньому повинна була входити в ТОП-70 збірних в рейтинзі ФІФА.

З одного боку це правило врятувало англійців від напливу дешевого легіонерського шлаку, з іншого боку з’явились нові витончені можливості їх обходити. Скажімо, за старими правилами ніхто не заважав грати в АПЛ повним складом якійсь основі збірної Гондурасу чи Малі обидві в районі 70-го місця в рейтинзі FIFA).

В 2015-му році англійці вирішили змінити правила (хоча цікаво, що самі правила лежать на сайті ФФА і стосуються ще сезону 2012/13).

З одного боку, для гравців з сильних національних збірних, що незавжди проходять до основи, тепер теж відкрита дорого до АПЛ. З іншого боку, чим гірший рейтинг збірної, тим більше треба за неї грати.

Щоб ви розуміли всю глибину проблеми, в поточному рейтинзі FIFA збірна України йде на 35-му місці. В останні роки ми плентались якраз десь в районі 25-35-го місця. Навіть, якщо взяти за розрахунок, що Україна входить до ТОП-30 збірних світу, то шанси підписати контракт з англійською командою мають менше десятка українських гравців, що останні два роки стабільно грали за збірну і провели 60-75%.

Але є одне але. Звичайно, є виключення. По-перше, мова йде про офіційні змагальні матчі (Competitive International Matches) – матчі відбіркових та фінальних раундів континентальних турнірів (Чемпіонат Світу, Чемпіонат Європи і т.п.)

Якщо кількість таких «офіційних» матчів за останні два роки складає менше 30%, то до загального розрахунку додаються також товариські ігри. Якщо гравець був травмований та не зміг прийняти участь у матчі, і не його не було включено до заявки на матч, то цей матч не буде братись до розрахунку.

Тож виникає доволі просте правило. Тож, англійське правило можна обійти доволі легко. Навсяк випадок, краще викликати гравця до збірної, де визнати його хворим і не включати до заявки. Також бажано викликати на товариські ігри навіть досвічених гравців, бо якщо раптом почнуть рахувати ще й товариські ігри, то навіть здавалось би прохідні матчі стануть потім у нагоді. Таке часто відбувається з організаторами турнірів, які автоматично потрапляють до фінальної частини і пропускають відбірний турнір.

Отже, основний пул збірної України доволі стабільний – це 20-25 гравців. З них мають змогу підписати контракт з англійським клубом гравців 10, але якщо наша федерація уважно читає документи англійської федерації, то цю кількість можна штучно збільшити до умовних 20 гравців.

22.03.2018 00:04, Статті
 

Коментарі (1)

admin_231 написав 22 Mar 2018 в 01:00
+1

Яка несподівана новина:

"Защитник национальной сборной Украины Никита Бурда получил небольшое повреждение

По имеющейся у нас информации, сегодняшнюю тренировку главной команды страны центрбек пропустил. Причина — небольшое повреждение.

Тем не менее, Никита полетит с командой на товарищеские матчи и должен быть готов к выходу на поле. Напомним, 23 марта в испанской Марбелье сине-желтые встретятся с Саудовской Аравией, а 27 марта сыграют с Японией в бельгийском Льеже."

Микита Бурда, 22 роки - 4 матчі в УПЛ за Динамо Київ в цьому сезоні.



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.0093140602111816 sec