"Шахтар" та "Динамо" в пошуках нових виконавців

Обидва українські гранди продовжують цікавитися гравцями зі всього світу, готуючись до чергового сезону в Лізі Чемпіонів.

Так київське "Динамо" продовжує в це міжсезоння приємно дивувати своїх вболівальників рівнем новачків та потенційних новачків. Так черговим новачком киян може стати захисник мадридського "Реала" та колишня зірка молодіжної збірної Голандії Ройстон Дренте. Звучить дуже переконливо, але насправді не дуже зрозуміло, чи гравець дійсно колись був спроможній грати на рівні клубів, до яких переходив.

Як і кожній справжній голандський футболіст він має сурінамське коріння, є вихованцем ротердамських "Ексельсіора" та "Фейєноорда", де і почав свою дорослу кар'єру. Власне в основі "Фейєноорда" він провів всього сезон 06/07 (260). Потім влітку став чемпіоном Європи U-21, і клуб погодився продати його за 14 мільйонів євро до мадридського "Реалу". Наступні три сезони він відчайдушно намагався пробитися до основи команди, але спромігся зіграти всього в 46 матчах (2 голи), переважно виходячи на заміну. Отже гравець "Реалу" зіграв приблизно 1700 хвилин ігрового часу за три сезони.

В сезоні 10/11 його здали в оренду до заштатного "Еркулеса" (17/4), однак тут він на тиждень запізнився з зимових канікул і побив горшки з керівництвом клубу. Начебто це була його реакція на затримання зарплатні...

Влітку 2011 року він не захотів подовжувати контракт з "Реалом" і його здали в річну оренду до "Евертона" (21/3). Однак і тут він постійно спізнювався на тренування і наприкінці сезону клуб відмовився від його послуг. Влітку зтік його контракт з "Реалом" і до сих пір він намагається знайти собі нову команду.

Мабуть кожному новому клубу стає відома його історія і мало хто хоче брати собі до колективу отаку чергову халепу: хлопчик, який зарано став зіркою, але досі не зрозумів, що зіркою йому вже не бути. В послугах гравця зацікавлені італійські та турецькі клуби. Єдина його справжні перевага – він вільний агент.

А ось донецькому "Шахтарю" не треба робити багато придбань – склад команди вже і так збалансовано. Але все одно в пошуках нового захисника скаути "Шахтаря" звернули увагу на 21-річного гравця "Сан-Пауло" та молодіжної збірної Бразилії Бруно Увіні. Українці дають за дебютанта першої бразильської збірної (2 матчі) 3,1 мільйон євро, а сам гравець отримував би 360 тисяч євро на рік (тобто "всього" 30 тисяч євро на місяць). Але гравець категорично відмовився їхати до України. Справа в тому, що в нього є італійський паспорт і він не буде вважатися легіонером в провідних європейських чемпіонатах.

Напочатку року його вже здали в оренду до "Тоттенхему", де він щоправда не заграв. Сам гравець хотів би продовжити кар'єру в "Ромі". Ось тільки виникає питання – а чи не забагато платити такі гроші за молодого гравця, який в 21 рік провів всього 8 матчів за рідне "Сан-Пауло". Навіть на Олімпіаді він жодного разу так і не з'явився на поле... Ще один Бруно Ренан?

15.08.2012 13:51, World news
 

Comments

No comments left - be the first :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.010931015014648 sec