Вболівальники полтавської "Ворскли" вимагають від керівництва українську версію офіційного сайту

Ініціативна група уболівальників ФК Ворскла написала відкрий лист до керівників клубу, де просять зробити україномовну версію офіційного сайту біло-зелених.

Відкритий лист уболівальників до керівництва футбольного клубу Ворскла Полтава,

почесного президента Жеваго К. В.,

президента Бабаєва О. М.,

генерального директора Яворського Д. В.

Шановні Костянтине Валентиновичу, Олеже Мейдановичу, Дмитре Васильовичу!

Як відомо, головним джерелом інформації про стан справ у футбольному клубі Ворскла Полтава є його офіційний сайт – vorskla.com.ua. Наразі матеріали на ньому подаються двома мовами – російською та ламаною англійською.

Виникає абсурдна ситуація, коли офіційна інформація про діяльність українського футбольного клубу не доступна українською мовою. Хочеться нагадати, що національний склад населення Полтавщини за даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року характеризується мононаціональністю з абсолютним переважанням українців (91,36%). Така ж переважна більшість населення м. Полтави та області, за офіційними даними того ж таки перепису, вважає рідною мовою українську – 85,4% та 90,0% відповідно. Провідні футбольні клуби України вже давно усвідомили важливість спілкування з власними уболівальниками їх рідною мовою, але, на жаль, Ворскла поки що відстає від них у цьому питанні.

Постійні зауваження полтавських уболівальників щодо доцільності запуску і функціонування україномовної версії офіційного сайту із року-в-рік вперто ігноруються його адміністрацією, ситуація замовчується, неугодні коментарі з критикою просто видаляють. Провідний менеджер із відділу маркетингу Костянтин Маньковський, на якого за посадою і покладено місію проведення постійного діалогу клубу і фанатів, із невідомих причин ніяк не реагує на численні скарги і пропозиції з цього приводу. Тому для цього звернення було обрано форму відкритого листа, широке розповсюдження якого через електронні ЗМІ та соціальні мережі, сподіваємося, дасть можливість достукатися до керівництва футбольного клубу.

Полтава та її околиці – батьківщина видатних класиків української літератури, таких як Іван Котляревський, Панас Мирний, Григорій Сковорода, Євген Гребінка, Остап Вишня, Василь Симоненко та інші, була і залишається самобутнім осередком культурного розвитку нашої країни, отже, природно, тут завжди зберігається високий попит читача (вболівальника, зокрема) на матеріали українською мовою. Саме тому ми, уболівальницька спільнота, громада міста вважаємо доречним і необхідним створення україномовної версії офіційного сайту нашого улюбленого клубу, який є брендом всієї Полтавщини.

Нам би не хотілося, щоб наше побажання трактувалося як прояв нетерпимості на мовному ґрунті. Полтавці завжди з повагою відносилися до мов меншин, зокрема російської, та їх широкого використання паралельно з українською, адже рівноправність усіх національних мов, висока мовна культура є основою духовного взаєморозуміння, культурного взаємозбагачення і консолідації суспільства.

Просимо Вас приділити відповідну увагу цьому важливому для полтавців питанню та зробити необхідні кроки для його вирішення.

З повагою,
уболівальники «Ворскли»

P.S. Цікаво, що українська версія офіційних сайтів є і в "Динамо", і в "Металіста", і в "Шахтаря". А ось чомусь в колисці української мови, в Полтаві керівництво продовжує насаджувати та розвивати російську мову. Можливо, керівництво забуло, що "Ворскла" грає в Українській Прем'єрлізі, а її вболівальники спілкуються здебільшого українською? Цікаво, коли вже керівництво та вболівальники знайдуть спільну, спільну українську мову?

11.09.2013 23:07, Ukrainian news
 

Comments

No comments left - be the first :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.010244846343994 sec