Трансферний період, що змінить обличчя УПЛ

Зимове трансферне вікно сезону 2014/15 неабияк змінить обличчя УПЛ. Вже скоро у складах багатьох команд побачимо нові обличчя хлопців з Першої ліги та з молодіжних складів команд.

На українському футбольному ринку зараз велика кількість вільних агентів. Багатьом клубам довелося переглянути зарплати гравців, а отже ледь не кожен день по декілька начебто іменитих гравців залишають команди як вільні агенти. Ніхто навіть не намагається їх продати, бо їх нема кому купляти – на ринку і без того багато вільних агентів, які залишились ще після розпаду "Арсеналу", "Кривбасу", "Таврії" та "Севастополя".

Запорізький "Металург" вирішив навіть обмежити зарплати для гравців. Тепер на місяць там будуть заробляти до 120 тисяч гривень, отже десь до 100 тисяч доларів на рік. Навіть такі суми здивували простих вболівальників, адже мова йде про команду, яка котрий сезон поспіль борсається з аутсайдерах. Скільки ж тоді отримують всі інші? І що найголовніше, за що?

Керманичі команд зможуть зекономити на гонорарах та на трансферах, але от в міжсезоння команди відправляються як завжди закордон – від ОАЕ, Туреччини до вимушеного рандеву "Шахтаря" до Бразилії.

Зрештою, багато гравців не зможуть працевлаштуватись в УПЛ, а отже все більше гравців поїдуть грати закордон. Звичний російський варіант для багатьох відпадає просто через російсько-українську війну. До того ж не так багато українських гравців зможуть знайти собі гідні варіанти в РПЛ чи ФНЛ.

Саме тому українці пачками працевлаштовуються в Білорусі, Казахстані чи Азербайджані. Все частіше наших також можна помітити на оглядинах в Європі – від Польщі чи Німеччини і до Швеції. І не факт, що платитимуть там більше ніж в Запоріжжі...

А ось тим, що залишились в Україні доведеться позмагатися за місце під сонцем зі здібними виконавцями з Першої ліги чи молодіжних складів, які б за іншої ситуації ще роками чекали б свого шансу. Також до України можуть заїхати якісь noname легіонери за копійки, які погодяться грати навіть в Запоріжжі за ті гроші.

Побачимо багато нових облич та з цікавістю будемо спостерігати за кругообігом УПЛвців. Перебіг українського трансферного міжсезоння можна спостерігати тут.

17.01.2015 02:05, Ukrainian news
 

Comments (4)

Игорь wrote 17 Jan 2015 в 20:18
±0

смутило одно "вимушене рандеву". Шахтер не о плохой жизни поехал в бразилию, а провигать свой брэнд

admin wrote 17 Jan 2015 в 20:44
±0

Ну, скажімо так, за інших умов вони б мабуть спокійно готувались десь в ОАЕ чи Європі, іноді заїжджаючи до Донецька, а зараз їм нема куди вертатись, то вже горить сара

admin wrote 17 Jan 2015 в 20:45
±0

то горить сарай - гори і хата :)

admin wrote 17 Jan 2015 в 20:47
±0

Я думаю ще про це написати, адже дійсно потрібний крок. Умовний Байєр Леверкузен зараз проводить турне у Америці - теж двігає свій бренд, хоча це всього лиш Леверкузен.

Нашим теж нічого не заважає їхати грати в Ізраїль, Америку чи навіть до Китаю - береш два вагони значків з Леніним, фільм про матч смерті і т.п. і двігай свій бренд на тому ринку. А наші готуються до єврокубкових звитяг в Австрії чи Іспанії



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.014509916305542 sec