Білоруські заробітчани: на що можуть сподіватися українські легіонери

В останні роки все більше українських футболістів пробують свої сили в білоруських клубах. Здавалось би, в УПЛ платять набагато більше, проте в УПЛ платять не завжди і кількість команд не така велика, а частина з них час від часу зникає з футбольного небосхилу.

Можливо саме через ці проблеми українського футболу все більше українських футболістів грають в Білорусі. В минулому сезоні їх було понад 30 футболістів – і цього сезону мабуть теж буде не менше 20.

Портал ua.tribuna.com провів опитування щодо зарплат футболіств в білоруській першості. Провідні гравці в провідних клубах можуть отримувати до 200 тисяч доларів на рік + бонуси. Українські легіонери здебільшого цементують клуби середньої ланки і статки їх дещо скромніші.

Найбільше серед українців заробляв колишній гравець запорізького "Металургу" та "Іллічівя" Дмитро Невмивака (29/0), який граючи за "Гомель" отримував 7 тисяч доларів на місяць (тобто, 84 тисячі доларів за рік).

Дещо менше, 6 тисяч доларів на місяць, отримував півзахисник мінського "Динамо" Ігор Воронков (21/1), який всю свою кар'єру провів в Білорусі.

Стільки ж мають два провідних гравця солігорського "Шахтаря" Артем Старгородський (22/1) та Ілля Галюза (екс-"Зоря", 29/4). Саме завдяки вдалій грі українських легіонерів "Шахтар" в фінальному раунді посів третє місце та виборов путівку до Ліги Європи.

А ось Олег Карамушка (30/1) так і не зміг допомогти могілевському "Дніпру" залишитись у вищій лізі. Проте зарплатня його складала 4 тисячі доларів на місяць.

Всього 3,5 тисячі доларів на місяць заробляв у складі чемпіонат БАТЕ Андрій Яковлев (9/1), який щоправда мало пограв за білоруського гранда та перейшов до саратовського "Сокола".

Отже, як бачимо, в порівнянні з УПЛ в Білорусі доволі помірні зарплати. Проте їх платять, а не тільки обіцяють. Мабуть криза дійде і до білоруського футболу, однак в України з цим ще гірше, вже зараз на ринку є велика кількість вільних агентів, що так і не знайшли себе в УПЛ чи Першій лізі, а отже потік гравців в напрямку Білорусі наврядчи сильно зменшиться.

23.01.2015 00:30, Other Football
 

Comments

No comments left - be the first :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.011193990707397 sec