Міжсезоння показує реальний рівень українських футболістів

Цього літа на футбольному ринку опинилось одразу декілька десятків вільних агентів, що залишились без роботи після розформування своїх фубольних клубів.

За останні роки декілька клубів УПЛ, Першої та Другої ліги припинили своє існування. Здавалось би, якщо зарплати в футбольній України падають, то саме час нашим футболістам пошукати собі роботу закордоном. Однак, тут починаються проблеми...

Виявляється, що в Європі наших футболістів ніхто не чекає, а зв'язки наших футбольних агентів дозволяють легко везти перемовини хіба що з власниками українських клубів. Зрідка, українські гравці їдуть на оглядини до європейських чемпіонатів. Ледь не кожна така новина – сенсація. Якщо умовний чех чи поляк спокійно може поїхати на оглядини до другої бундесліги чи чемпіонату Бельгії, то для українських агентів та футболістів це практично недосяжна мрія.

Показово як намагався знайти собі команду закордоном колишній капітан "Динамо-2" Іван Трубочкін. По-перше, йому вже 23 роки, а він все ще грав за другу команду киян. Свого часу видавався талановитим гравцем і частенько грав за юнацькі та молодіжні збірні України (хоча зі структури "Динамо" часто викликають просто будь-кого – такі вже реалії наших збірних).

Ясна річ, що знайти собі варіант в Україні було важко, а їхати грати до умовного Краматорську після фешенебельних років в Києві було недовподоби. Отже поїхали шукать щастя закордон. Маючи за плечима тільки досвід гри у Першій лізі, він поїхав спочатку на оглядини до польської "Арки" з Гдині – новачок Ekstraklasa. Оглядини пройшли невдало.

Потім з'явилась новина про оглядини у шведському АФК "Юнайтед", що грає у шведському другому дивизіоні. Звідти не було чіткої інформації, чим завершились оглядини, однак гравець таки знайшов собі клуб у Швеції.

Наступні три місяці, до кінця сезону 2016, він гратиме у складі середняка третього шведського дивізіону клуба "Умео". Мабуть, гравець та агент намагались по-швидкому знайти щось в Європі, але це виявилось не так легко. Щоб якось набрати форми та показати себе закордонним скаутам було вирішено пограти на такому напівлюбительському рівні.

Це вже не перший випадок цього літа, коли українські футболісти пафосно заявляють в інтерв'ю, що шукають собі варіант в Європі, проте знайти гідну команду (чи бодай яку) виявляється не так легко.

Українці, що цього міжсезоння знайшли собі варіанти закордоном:

- Приндета Віталій ("Платаніас", Греція)

- Шахов Євген (ПАОК, Греція)

- Гуцуляк Олексій ("Вільяреал II", Іспанія)

- Пластун Ігор ("Лудогорець", Болгарія)

- Каплієнко Олександр ("Аланьяспор", Туреччина)

- Ярчук Дмитро ("Ешторіл", Португалія)

- Шабанов Артем ("Академія Пушкаша", Угорщина)

- Мартинюк Ярослав ("Ерміс Арадіппу", Кіпр)

- Гемега Віталій ("Вісла Плоцьк", Польща)

- Безус Роман ("Сент-Трюйден", Бельгія)

- Бондаренко Тарас ("Металац", Сербія)

- Гончар Ігор ("Сениця", Словаччина)

- Погорілий Сергій ("Буде-Глімт", Норвегія)

- Зозуля Роман ("Бетіс", Іспанія)

- Федецький Артем ("Дармштадт", Німеччина)

- Максимов Олександр ("Пемброк Атлетта", Мальта)

- Чурко В'ячеслав ("Фрозіноне", Італія)

- Олійник Денис ("Дармштадт", Німеччина)

та ще з два десятки україніців, що знайшли собі команди в чемпіонатах Грузії, Білорусі, Росії та Казахстану.

12.08.2016 14:57, Articles
 

Comments

No comments left - be the first :(



© 2011-2022 ALLPLAYERS.in.UA - Anton Pavlushko


0.01091194152832 sec